Boc: Băsescu este liderul de facto al dreptei din România

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc susţine că Traian Băsescu este liderul "de facto" al dreptei din România şi "cel mai important politician care s-a afirmat ca om de dreapta", iar acest fapt "nu poate fi ignorat de niciun proiect politic din România".

304 afișări
Imaginea articolului Boc: Băsescu este liderul de facto al dreptei din România

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, ce ştie despre Mişcarea Populară, Emil Boc a răspuns că nu ştie detalii despre acest proiect, dar că se va informa.

"Nu ştiu multe date, în Cristian Diaconescu am încredere, îl ştiu un om responsabil, de dreapta, şi de aceea a rupt contactul cu PSD. Mi-am dat seama încă de când era în Guvern că avea o atitudine mult mai de dreapta, europeană şi deschisă decât restul miniştrilor PSD din Guvern şi este o bilă albă. Nu ştiu detalii despre program şi mă voi informa în perioada următoare. Cert este că Traian Băsescu este liderul de facto al dreptei din România, este cel mai important om politic care s-a afirmat ca om de dreapta. Acest lucru nu poate fi ignorat de niciun proiect politic din România. Nu mă întrebaţi de modalităţi, de forme de colaborare, este prea devreme, dar acest lucru nu trebuie uitat şi ignorat de nimeni", a spus Boc.

Întrebat în continuare despre mesajul transmis de şeful statului după Convenţia Naţională a PDL, când a spus "adio PDL", Boc a răspuns că speră într-un nou parteneriat cu preşedintele Traian Băsescu.

"Mesajul preşedintelui Băsescu nu este un element pozitiv, sunt mai idealist şi sper ca, pe termen scurt, mediu sau lung, să fie din nou un parteneriat cu preşedintele Traian Băsescu. Sub ce formă nu ştiu", a adăugat Emil Boc.

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a anunţat, luni, într-o postare pe blog, că a decis, împreună cu "colegii" săi, să iniţieze procedurile pentru înfiinţarea Fundaţiei "Mişcarea Populară", menţionând că "noua formă de expresie" îşi propune să promoveze valorile de centru-dreapta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici