Boc: Bătăliile politice trebuie duse de liderii PDL, nu de Edmond Tălmăceanu

Premierul Emil Boc le-a spus, dumincă, membrilor organizaţiei PDL Bucureşti că în bătăliile politice trebuie să intre cei care conduc PDL şi nu trebuie aşteptat ca, de exemplu, Edmond Tălmăcean să apere partidul.

188 afișări
Imaginea articolului Boc: Bătăliile politice trebuie duse de liderii PDL, nu de Edmond Tălmăceanu

Boc: Bătăliile politice trebuie duse de liderii PDL, nu de Edmond Tălmăceanu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Boc a arătat că unii au preferat să fie "în spate", pentru a nu avea o imagine "şifonată", iar în bătălie trebuie să intre cei care conduc partidul.

El a precizat că partidul are nevoie de o conducere politică, care să se bată cu adversarul politic, în caz contrar trebuie să "facă un pas înapoi".

Boc a mai spus că partidul nu a făcut alegerile cele mai bune în cazurile desemnării unor persoane în diverse poziţii, apreciind că au fost unele situaţii care au pus PDL în "dificultate" şi că este nevoie de "un filtru suplimentar" la numirile pe care partidul le face.

Premierul Emil Boc le-a mai spus participanţilor la întâlnire că s-a înscris în competiţia pentru preşedinţia PDL pentru ca partidul să aibă cele mai mari şanse să se menţină la guvernare şi după 2012 şi a precizat că pentru acest lucru sunt necesare trei condiţii fundamentale: menţinerea echipei PDL, a parteneriatului de succes cu Traian Băsescu şi câştigarea alegerilor locale.

Boc a menţionat că a câştigat toate alegerile începând din 2004 doar făcând echipă, iar pe lângă echipă, este nevoie de parteneriatul cu Traian Băsescu.

Potrivit lui Boc, alegerile locale trebuie concentrate pe două priorităţi, prima fiind proiectul privind alegerea primarilor din primul tur, iar a doua programul "un primar, un proiect". El a spus că proiectul alegerii primarilor din primul tur ar permite PDL să-şi consolideze acualele primării, iar acest lucru ar duce la câştigarea a unui procent de.20-30%.

Emil Boc a mai menţionat că nu a greştit în luarea unor decizii aspre la guverrnare, chiar dacă unii dintre români au fost afectaţi şi că PDL trebuie să fie la guvernare, pentru a culege roadele acestor măsuri.

El a dat exemplul unor ţări ca Letonia şi Lituania care au luat acelaşi tip de măsuri economice.

"Realitatea nu este ceea ce se vede la Antena 1, Antena 3 sau Realitatea TV este şi o realitate favorabilă dacă va fi păstrată echipa, parteneriatul cu Traian Băsescu şi câştigarea alegerilor locale", a mai spus Boc.

Preşedintele PDL Bucureşti Elena Udrea a spus, la rândul ei, că s-au acumulat tensiuni. "Trebuie să ne spunem ce avem să ne spunem unul celuilalt, nu cu presa ostilă", a adăugat Udrea.

Preşedintele PDL Emil Boc şi-a prezentat în faţa membrilor organizaţiei PDL Bucureşti moţiunea cu care candidează pentru un nou mandat în partid, reuniunea desfăşurându-se cu uşile închise, însă discursul ţinut de liderul PDL s-a auzit şi dincolo de sala de şedinţă.

Emil Boc a venit însoţit de Elena Udrea, Ioan Oltean, Roberta Anastase, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, William Brînză, Teodor Baconschi, Valeriu Tabără, Ghoerghe Ariton.

Printre participanţi s-au aflat şi susţinători ai lui Vasile Blaga, membri PDL Bucureşti, cum ar fi senatorii Radu F. Alexandru, Cristian Rădulescu, precum şi deputaţii Costică Canacheu, Gheroghe Albu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici