Boc către senatori: Guvernul vă solicită adoptarea ANI în forma aprobată de deputaţi

Premierul Emil Boc le-a solicitat, marţi, senatorilor să adopte proiectul de lege privind Agenţia Naţională de Integritate în forma aprobată de Camera Deputaţilor, el subliniind faptul că acesta răspunde atât exigenţelor deciziei Curţii Constituţionale, cât şi angajamentelor României faţă de CE.

14 afișări
Imaginea articolului Boc către senatori: Guvernul vă solicită adoptarea ANI în forma aprobată de deputaţi

Boc către senatori: Guvernul vă solicită adoptarea ANI în forma aprobată de deputaţi (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

"Guvernul susţine proiectul de lege aşa cum a fost adoptat de Camera Deputaţilor şi în faţa dumneavoastră vine cu solicitarea ca el să fie aprobat în aceeaşi formă. De ce? Pentru că el răspunde unei duble exigenţe. În primul rând, este vorba despre exigenţa raportată la deciziile Curţii Constituţionale, şi spun asta în contextul în care soluţiile propuse şi adoptate de Camera Deputaţilor se întemeiază pe deciziile 321/2007 şi 414/2007, şi evident raportat la ultima decizie care ne-a determinat să ajungem în procedură de urgenţă. Deci, soluţiile sunt bazate pe textele deciziilor Curţii, iar în al doilea rând, exigenţa ca România să-şi respecte angajamentele de la aderarea în UE", a spus Emil Boc, în plenul Senatului.

În opinia premierului, Agenţia Naţională de Integritate şi controlul implicit al demnitarilor constituie o datorie şi o obligaţie a clasei politice faţă de români, iar declararea în condiţii de transparenţă a averilor reprezintă un obiectiv care stă în faţa fiecărui demnitar şi care nu poate fi ascuns de ochii cetăţenilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici