Boc cere prefecţilor să dezmintă "manipulări" de pre-campanie

Premierul Boc a cerut, sâmbătă, prefecţilor să respingă dezinformările privind noua lege a pensiilor, afirmând că ele apar înaintea campaniei electorale, iar ministrul Internelor,Vasile Blaga, a recomandat responsabililor cu ordinea publică să evite contacte cu oameni politici înaintea alegerilor.

14 afișări
Imaginea articolului Boc cere prefecţilor să dezmintă "manipulări" de pre-campanie

Boc cere prefecţilor să dezmintă "manipulări" de pre-campanie (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Aş vrea să respingeţi toate dezinformările care au loc şi care se proferează de unii sau alţii politicieni sau nu numai. În privinţa vârstei de pensionare, pentru că am văzut că este o manipulare şi dumneavoastră trebuie să informaţi corect opinia publică. Până în 2015, potrivit legii în vigoare, vârsta de pensionare va ajunge la 65 de ani la bărbaţi, 60 de ani la femei, repet, potrivit legii în vigoare, crescând cu câte trei luni pe an, până în 2015, actuala vârstă de pensionare, fără a discuta de proiectul de lege pe care noi l-am depus. Deci, cei care mai afirmă şi spun că de mâine, dacă intră în vigoare legea pensiilor despre care am vorbit noi cei de la Guvern, se egalizează vârstele de pensionare, sunt mincinoşi! Şi aşa să le spuneţi tuturor!", le-a solicitat premierul prefecţilor.

Boc a adăugat că asemenea dezinfomări vor să introducă o "anumită stare" în rândul pensionarilor şi a pus aceste dezinformări pe seama pre-campaniei electorale.

"Fiind o perioadă de pre-campanie, foarte mulţi încearcă să dezinformeze opinia publică, să dezinformeze pensionarii cu privire la politica Guvernului", a spus Boc.

El a mai cerut ca prefecţii să infomeze cetăţenii că din recalcularea pensiilor speciale şi a pensiilor parlamentarilor rezultă o economie la buget de 500-800 milioane euro pe an, care pot fi utilizaţi la plata pensiei sociale minime şi la mărirea celorlate pensii.

Blaga cere prefecţilor să evite întâlnirile cu oameni politici

Ministrul interimar al Administraţiei şi Internelor a făcut, la rândul său, o prezentare a măsurilor necesare pentru buna organizare a alegerilor prezidenţiale şi a solicitat reprezentanţilor structurilor de ordine din teritoriu să dea dovadă de "echidistanţă politică", evitând întâlnirile cu oamenii politici şi limitându-le doar la relaţiile de serviciu.

"Rugămintea pe care o am la dumneavoastră este să încercaţi menţinerea unui climat de normalitate în perioada următoare pentru a elimina orice suspiciuni vehiculate, fapt care să dovedească în continuare echidistanţa politică de care a dat dovadă în permanenţă Ministerul Administraţiei şi Internelor. De aceea am şi rugămintea să evitaţi în această perioadă întâlniri cu oameni politici, să le faceţi numai în exercitarea sarcinilor de serviciu", a solicitat Vasile Blaga.

Premierul Emil Boc a convocat, sâmbătă, la Palatul Victoria, o videconferinţă cu prefecţii, pentru a discuta despre pregătirea alegerilor prezidenţiale, asigurarea măsurilor necesare pentru sezonul rece şi situaţia plăţilor din agricultură. La videoconferinţă au mai luat parte miniştrii Adriean Videanu şi Radu Berceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici