Boc cere PSD să-şi asume, cu PDL, realizarea reformelor şi asigurarea stabilităţii economice

Premierul Emil Boc a cerut, luni, în şedinţa coaliţiei, ca PSD să îşi asume, împreună cu PDL, "Parteneriatul pentru România" în ceea ce priveşte realizarea reformelor structurale şi asigurarea stabilităţii economice, a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur.

17 afișări
Imaginea articolului Boc cere PSD să-şi asume, cu PDL, realizarea reformelor şi asigurarea stabilităţii economice

Boc cere PSD să-şi asume, cu PDL, realizarea reformelor şi asigurarea stabilităţii economice (Montaj foto)

El a precizat că în cadrul şedinţei coaliţiei s-a propus un calendar de acţiuni pentru perioada următoare, care să fie urmărite în coaliţie dar şi de către Guvern, pe următoarele teme importante: reforma învăţământului, pachetul de legi pentru învăţâmănt, legile privind descentralizarea, salarizarea unică, reforma şi restructurarea agenţiilor guvernamentale.

Întrebat dacă în şedinţa coaliţiei s-a luat în discuţie faptul că PSD nu doreşte ca Guvernul să îşi asume răspunderea pe pachetul de legi privind Educaţia, considerând că este un gest "pompieristic", Flutur a precizat că se va discuta în coaliţie referitor la metoda prin care acest pachet de legi să fie promovat.

"Discutăm în coaliţie prin ce fel de metode să facem... asumarea răspunderii, sau cât de repede dorim acest lucru. Problema învăţământului este una urgentă, care trebuie clarificată, pentru a nu crea confuzii", a spus Flutur.

El a arătat că, pentru a evita episoade de genul celui întâmplat la o universitate particulară, trebuie să existe o legislaţie unitară care să evite astfel de accidente sau incidente.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a declarat, sâmbătă, după şedinţa BPN, că formaţiunea sa nu este de acord cu angajarea răspunderii Guvernului pe pachetul de legi privind Educaţia, întrucât aceasta ar reprezenta o soluţie pompieristică.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici