Boc: Coaliţia se reuneşte în această seară pentru a discuta despre legile pensiilor şi educaţiei

Coaliţia de guvernare se va reuni luni seară, de la 19.00, pentru a decide cu privire la modalităţile şi formele de promovare şi de analiză în Guvern a priorităţilor legisalative, printre care reexaminarea Legii pensiilor şi legea educaţiei naţionale.

16 afișări
Imaginea articolului Boc: Coaliţia se reuneşte în această seară pentru a discuta despre legile pensiilor şi educaţiei

Boc: Coaliţia se reuneşte în această seară pentru a discuta despre legile pensiilor şi educaţiei (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Coaliţia se va întruni la ora 19.00, în această seară, şi va lua decizia cu privire modalităţile şi formele de promovare şi de analiză în guvern a celor menţionate", a anunţat preşedintele PDL, premierul Emil Boc.

El a menţionat că printre temele discutate cu şeful statului, s-au numărat reexaminarea legii pensiilor, legea educaţiei naţionale, legea salarizării unitare a personalului bugetar, probleme legate de legea accelerării proceselor judiciare, precum şi de absorbţia fondurilor europene şi privatizări.

"Din perspectiva priorităţilor legislative, punctul nostru de vedere a fost acela al urgenţei adoptării actelor normative despre care am vorbit", a mai spus Emil Boc.

El a susţinut că se impune reexaminarea cu prioritate şi de urgenţă a legii pensiilor pe motivaţia solicitată de preşedintele Băsescu, "urmând ca Parlamentul să tranţeze rapid acest punct de vedere", astfel încât legea în integralitate să fie promovată.

"Legea trebuie să fie promovată rapid pentru că, pe de o parte, este necesară românilor din perspectiva asigurării sustenabilităţii sistemului de pensii pe termen mediu şi lung, iar, pe de altă parte, este o obligaţie a României în cadrul acordurilor internaţionale pe care le are", a menţionat premierul.

El a adăugat că, de asemenea, cu "maximă urgenţă şi responsabilitate", trebuie adoptate în perioada următoare, legea educaţiei naţionale, legea salarizării unitare, legea care vizează accelerarea proceselorn judiciare.

"Din punctul meu de vedere, putem avea, cu privire la legea educaţiei şi la legea salarizării, în analiză în vederea promovării, inclusiv asumarea răspunderii. Cred că aceste două legi nu pot suferi amânare. Atât legea educaţiei, care se află de atâta vreme în dezbatere publică, inclusiv în dezbatere parlamentară, fiind adoptată de o cameră, dar blocată la Senat, cât şi legea salarizării personalului bugetar, lege de care depinde atât bugetul de stat, cât şi salariul bugetarilor pe anul 2011", a mai afirmat Emil Boc.

El şi-a manifestat speranţa că legea accelerării proceselor judiciare va fi aprobată de camera Deputaţilor, cameră decizională, în maximum două săptămâni.

"Cu privire la absorbţia fondurilor europene, se impune o implicare mult mai mare a miniştrilor, astfel încât fondurile europene să fie absorbite şi atrase în România, având această şansă de creştere economică prin utilizaresa eficientă a fondurilor europene", a conchis Boc.

Preşedintele Băsescu a menţionat, luni, la Cotroceni, că cei prizenţi ar putea discuta despre o relansare a unor procese de privatizare, cu condiţia ca banii rezultaţi să meargă în investiţii, nu în consum, aşa cum s-a întâmplat în 2008.

Şeful statului a menţionat şi problema absorbţiei fondurilor europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici