Boc:Decizia privind eventualitatea şi modul candidaturii la prezidenţiale este a lui Băsescu

Decizia privind eventualitatea şi modul candidaturii la alegerile prezidenţiale aparţine preşedintelui Traian Băsescu, a declarat, luni seara, liderul PDL, premierul Emil Boc, arătând totodată că Ordonanţa Guvernului de modificare a Legii alegerilor prezidenţiale nu afectează prevederile în vigoare.

18 afișări
Imaginea articolului Boc:Decizia privind eventualitatea şi modul candidaturii la prezidenţiale este a lui Băsescu

Boc:Decizia privind eventualitatea şi modul candidaturii la prezidenţiale este a lui Băsescu (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu este nimic modificat faţă de ceea ce există deja în vigoare în privinţa dreptului de a alege şi de a fi ales, ordonanţa reglementează doar probleme tehnice", a pus premierul, la postul B1 TV.

El a arătat că în Biroul Permanent Naţional al PDL nu s-a discutat niciodată despre candidatura preşedintelui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din acest an, dar a amintit că şeful statului în exerciţiu este considerat drept candidatul PDL.

"Este ca şi în cazul preşedintelui Iliescu, când a candidat în perioada 1996-2000. În 1992-1996 a avut mandatul, dar l-a pierdut în competiţia cu Emil Constantinescu, dar era preşedinte în exerciţiu care a candidat. Şi a fost susţinut de PSD", a adăugat Boc.

Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a declarat, luni seară, pentru MEDIAFAX, că preşedintele în funcţie, Traian Băsescu, nu poate face parte dintr-un partid, astfel că va candida independent susţinut de PDL, potrivit prevederilor Constituţiei.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici