Boc despre Alianţa PDL-PSD: Asta ne-au dat românii, asta avem

Partidul Democrat Liberal ar fi guvernat singur dacă ar fi avut majoritatea necesară în Parlament, iar soluţia pentru formarea Executivului rezultată în urma alegerilor nu bucură din punct de vedere politic nici PDL, nici PSD, a declarat, marţi, premierul Emil Boc.

87 afișări
Imaginea articolului Boc despre Alianţa PDL-PSD: Asta ne-au dat românii, asta avem

Premierul Emil Boc (Imagine: Mediafax Foto)

El a comentat astfel, la postul public de radio, declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, care a afirmat, luni seara, că s-a dezamăgit şi pe sine când a luat decizia de a susţine, în decembrie 2008, o alianţă între PDL şi PSD.

"Nu a fost o bucurie din punct de vedere politic nici pentru PDL, nici pentru PSD. Am fost adversari în campanie, fiecare dintre cele două partide şi-a dorit să guverneze singur ţara, dar asta este situaţia politică în care am ajuns. Am pus înaintea priorităţilor şi ambiţiilor noastre politice interesul românilor de a trece prin această perioadă dificilă, cu un Guvern care să asigure stabilitatea ţării. Am fi guvernat singuri dacă am fi avut majoritatea. Asta ne-au dat românii, asta avem", a spus Boc.

Premierul a asigurat că, dacă PSD "va rămâne în cadrul discuţiilor şi al lucrurilor angajate în faţa românilor prin parteneriat", el va fi cel mai bun partener al tuturor şi în continuare.

"Cred că românii s-au săturat de certuri, de scandaluri şi de tot felul de şicane pe care să şi le pună unii altora, au nevoie să vadă că toţi trag la aceeaşi căruţă şi, când vine vremea alegerilor, atunci fiecare să ne aprecieze pentru ceea ce am făcut, nu pentru cum ne certăm unii cu alţii în fiecare zi la radio sau televizor", a adăugat şeful Guvernului.

Întrebat dacă există vreo variantă în care să nu rămână patru ani la Palatul Victoria, Boc a arătat că a fost semnat un angajament pentru patru ani şi că va rămâne la Guvern atât timp cât angajamentele vor fi respectate.

Preşedintele Băsescu a declarat, luni seara, la o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Paris, că s-a dezamăgit şi pe sine când a luat decizia de a susţine, în decembrie 2008, o alianţă între PDL şi PSD, spunând că a făcut aceasta pentru a asigura stabilitatea politică a României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici