Boc despre candidatura Elenei Udrea la şefia PDL: Toţi candidaţii au bastonul de preşedinte în raniţă

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc a declarat, întrebat despre candidatura Elenei Udrea la şefia PDL, că salută competiţia pentru funcţia de preşedinte al partidului, spunând că toţi candidaţii "au bastonul de preşedinte în raniţă".

334 afișări
Imaginea articolului Boc despre candidatura Elenei Udrea la şefia PDL: Toţi candidaţii au bastonul de preşedinte în raniţă

Emil Boc (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Întrebat, marţi, despre candidatura Elenei Udrea la preşedinţia PDL, fostul preşedinte al PDL Emil Boc a afirmat că partidul are nevoie de o conducere legitimată prin votul Congresului şi că va conta prestaţia candidaţilor până la Congres şi în ziua Congresului.

"Salut competiţia din interiorul PDL pentru funcţia de preşedinte. Partidul are nevoie de o conducere legitimată prin votul Congresului PDL. Va conta prestaţia candidaţilor până la Congres şi mai ales prestaţia în ziua Congresului, având în vedere că vor fi 5.000 de participanţi. Toţi candidaţii au «bastonul de preşedinte în raniţă»", a spus Boc.

La rândul său, preşedintele PDL Harghita, Adrian Trif, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că, în opinia sa, candidatura Elenei Udrea şi a altor persoane care vor dori să acceadă la şefia partidului este benefică.

"Candidatura doamnei Elena Udrea, precum şi a eventualilor alţi candidaţi care încă nu şi-au anunţat intenţia de a candida pentu funcţia de preşedinte al PDL o consider potivită, pentu a demonstra faptul că PDL este un partid viu, în care competiţia constructivă încă există, contrar afirmaţiilor de zi cu zi din media USL-istă", a afirmat Adrian Trif.

În opinia acestuia, PDL nu este în pericol să dispară de pe scena politică atât timp cât mai multe persoane râvnesc la preşedinţia partidului.

"Sper ca după Convenţia Naţională, indiferent cine va fi preşedintele partidului, PDL va reprezenta o opoziţie mai puternică, de care România are atâta nevoie, menţinându-şi angajamentele faţă de cetăţenii care au votat PDL şi a celor din ce în ce mai mulţi cărora le pare rău, deja, că au votat USL", a spus Trif.

Acesta a refuzat să spună pe cine va susţine la şefia PDL, declarând doar că va analiza cu multă atenţie moţiunile pe care le vor prezenta candidaţii.

Actualul preşedinte al PDL, Vasile Blaga, şi-a anunţat, luni, candidatura pentru reconfirmarea la şefia partidului.

La rândul său, deputatul Elena Udrea a anunţat, marţi, că va candida la preşedinţia partidului.

Convenţia Naţională a PDL pentru alegerea noii conduceri urmează să aibă loc în 23 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici