Boc despre Preda: În competiţie electorală nu poţi avea demnitari care să susţină adversarii politici

Preşedintele PDL Emil Boc a declarat că decizia de excludere din partid al lui Cristian Preda este "foarte fermă şi categorică", bazându-se pe faptul că acesta a susţinut, în calitate de membru PDL, un alt candidat la locale decât cel desemnat de formaţiunea democrat-liberală.

422 afișări
Imaginea articolului Boc despre Preda: În competiţie electorală nu poţi avea demnitari care să susţină adversarii politici

Emil Boc (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax foto)

Boc a precizat că decizia de excludere din partid a lui Preda a fost luată la propunerea lui Ştefan Pirpiriu şi că au existat 30 de voturi "pentru", două "împotrivă" şi o abţinere, votul fiind secret.

"E o decizie foarte fermă şi categorică. În competiţie electorală nu poţi să ai demnitari care să susţină adversarii politici", a spus Boc.

Întrebat dacă Cristian Preda n-ar fi trebuit să participe la această şedinţă a BPN în care s-a decis excluderea sa din partid, Emil Boc a răspuns că "nu a mai fost nevoie" pentru că deciziile lui Preda au fost publice.

De asemenea, Emil Boc a fost întrebat cum comentează reacţia lui Cristian Preda după ce a aflat că BPN a decis excluderea sa din PDL, europarlamentarul democrat-liberal calificând hotărârea BPN drept un abuz pus la cale de Elena Udrea.

"Aceasta este decizia PDL, este foarte fermă. În competiţia electorală, nu poţi să ai demnitari care să susţină adversarii. Într-o competiţie electorală, într-un partid, după ce s-a luat decizia, trebuie să o respecţi. Până se ia decizia, fiecare are dreptul să-şi spună punctul de vedere. Dar după ce s-a stabilit şi s-a luat o decizie cu privire la un candidat, partidul îl susţine. Cine nu doreşte acest lucru, poate să susţină un alt candidat, dar din afara PDL", a explicat Emil Boc.

Excluderea europarlamentarului Cristian Preda din PDL a fost aprobată, luni, de conducerea partidului. Hotărârea finală urmează să fie luată de Consiliul Naţional de Coordonare al PDL.

Europarlamentarul Cristian Preda consideră că decizia BPN al PDL privind excluderea sa din partid este "un abuz pus la cale de Elena Udrea", "o capcană" în care a căzut conducerea partidului, el precizând că îşi va face dreptate.

"Este un abuz pus la cale de Elena Udrea, o formă fără fond a politicii româneşti", a declarat Preda pentru MEDIAFAX.

Cristian Preda a adăugat că este regretabil faptul că BPN al PDL a căzut în capcană.

"E regretabil că BPN al PDL a picat în capcana întinsă de cineva care acum fix trei zile spunea că toată lumea mă vrea candidat. Îmi voi face dreptate!", a afirmat Preda.

Cristian Preda, fost consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu, s-a înscris în PDL la începutul anului 2009.

"Am decis să intru în Partidul Democrat Liberal. Vreau să aduc un plus acestei formaţiuni. Am, de asemenea, dorinţa să candidez la alegerile pentru Parlamentul European din 7 iunie 2009. Cred că pot reprezenta cetăţenii români cu demnitate, în numele unor convingeri politice şi având în vedere un viitor mai bun pentru noi toţi, cetăţeni ai Europei", îşi motiva Preda decizia.

El a fost nominalizat pe lista Partidului Democrat Liberal pentru alegerile europarlamentare din 2009, pe poziţia a patra, dupa Theodor Stolojan, Monica Macovei şi Traian Ungureanu. În urma votului din 7 iunie 2009, a fost ales pe lista Partidului Democrat Liberal pentru un mandat de cinci ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici