Boc: Fenechiu este un practicant desăvârşit al folosirii banilor negri, să dea declaraţii la DNA

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc spune că ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, este "un practicant desăvârşit al folosirii banilor negri în campania electorală şi îi recomandă "să dea declaraţii la DNA".

315 afișări
Imaginea articolului Boc: Fenechiu este un practicant desăvârşit al folosirii banilor negri, să dea declaraţii la DNA

Relu Fenechiu (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, cum comentează declaraţia ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, potrivit căreia mulţi politicieni au folosit bani negri în campania electorală, Emil Boc a spus că astfel de afirmaţii ridică un semn de întrebare cu privire la modul de gestionare a finanţelor ţării.

"Cred că se referea la propria persoană, deoarece cu detaliile pe care le-a dat şi cu convingerea cu care a rostit frazele îmi dau seama că Relu Fenechiu este un practicant desăvârşit al unor asemenea metode şi, probabil, ar fi bine să meargă la DNA să dea declaraţii cu privite la asemenea practici. Dacă le cunoaşte, ar fi bine să se ducă la instituţii şi să le spună. Cred că la DNA ar trebui să dea astfel de declaraţii, în măsura în care a practicat, practică sau ştie că a practicat altcineva. Pentru că ridică un semn de întrebare cu privire la modul de gestionare a finanţelor acestei ţări, când un ministru face astfel de declaraţii", a spus Boc.

Întrebat dacă este o practică folosirea banilor negri în campaniile electorale, Boc a negat.

"Cum să fie o practică? Credeţi că practicile ilegale domină? Atunci legea pentru cine este în ţara asta? Lucrurile stau exact invers, iar cine are o problemă să meargă direct şi să spună autorităţilor abilitate ale statului român", a declarat Emil Boc.

Liderul PNL Iaşi, Relu Fenechiu, a declarat, marţi, că salută eliberarea din închisoare a lui Adrian Năstase şi că România este "o ţară care greşeşte foarte mult", întrucât fostul premier a fost condamnat pentru fapte făcute de mulţi politicieni.

Fenechiu a afirmat, răspunzând unei întrebări, că a închide un fost premier "pentru o chestiune" pe care mulţi politicieni au făcut-o este "o greşeală".

Solicitat să detalieze, el a răspuns că faptele la care s-a referit vizează găsirea de diverse fonduri pentru finanţarea campaniilor electorale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici