Boc: Fuziune prin absorbţie între PDL şi PNL nu e cea mai bună soluţie. Una prin comasare, de preferat

Fostul lider democrat-liberal Emil Boc consideră că o fuziune prin absorbţie între PDL şi PNL nu ar fi cea mai bună soluţie, fiind de preferat fuziunea prin comasare, care ar da posibilitatea şi altor formaţiuni să adere la crearea unui mare partid de dreapta.

304 afișări
Imaginea articolului Boc: Fuziune prin absorbţie între PDL şi PNL nu e cea mai bună soluţie. Una prin comasare, de preferat

Boc: Fuziune prin absorbţie între PDL şi PNL nu e cea mai bună soluţie. Una prin comasare, de preferat (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, cum comentează decizia ca PDL şi PNL să fuzioneze înaintea alegerilor prezidenţiale, Emil Boc a spus că nu este de acord cu fuziunea prin absorbţie în PNL, pentru că vor fi sensibilităţi afectate în PDL.

"Preferabilă ar fi o fuziune prin comasare, nu prin absorbţie, dar conducerea centrală e cea care decide, e treaba lor. Eu am optat pentru varianta unei alianţe, într-o primă etapă, după aceea pentru o fuziune prin comasare, nu prin absorbţie, pentru că o fuziune prin comasare ar lăsa deschisă poarta pentru toată lumea de pe partea dreaptă să vină într-un mare partid de dreapta. O fuziune prin absorbţie nu este cea mai bună soluţie, dar este decizia celor care îşi asumă o asemenea răspundere, pentru că vor fi sensibilităţi afectate, cel puţin în PDL, dacă se va decide să se meargă pe varianta PNL, pe care nu o recomand, adică o fuziune prin absorbţie în PNL. Aceasta ar închide opţiunea altor formaţiuni de dreapta de a putea să coaguleze într-un mare partid de dreapta", a spus Boc.

Acesta a subliniat că viitorul mare partid de dreapta care se va crea trebuie să devină "o contrapondere reală la PSD".

"Fuziunea prin comasare ar păstra ponderea egală a celor două partide sensibil apreciate în electorat ca şi procente. Fiecare are un palmares şi nu ar trebui ca unul sau altul să îl înghită pe celălalt", a mai spus Emil Boc.

PNL şi PDL doresc ca fuziunea să se realizeze rapid, iar desemnarea candidatului unic la Preşedinţie să se facă până cel târziu la 1 august, anunţau, luni, Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, după întâlnirea reprezentanţilor celor două partide.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici