Boc: Geoană a încetat să se comporte ca preşedinte de Senat, este mai mult un şef al senatorilor PSD

Mircea Geoană a încetat să se comporte ca un preşedinte al Senatului şi a avut o atitudine mai mult de preşedinte al senatorilor PSD, servind astfel interesele partidului social–democrat şi nu pe cele ale Parlamentului, a declarat, marţi seara, liderul PDL, premierul Emil Boc.

49 afișări
Imaginea articolului Boc: Geoană a încetat să se comporte ca preşedinte de Senat, este mai mult un şef al senatorilor PSD

Boc: Geoană a încetat să se comporte ca preşedinte de Senat, este mai mult un şef al senatorilor PSD (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

El a arătat, la OTV, că trebuie derulate procedeurile parlamentare pentru revocarea din funcţie a acestuia, dar a evitat să avanseze un nume de viitor preşedinte al Senatului, spunând că nu doreşte să se hazardeze cu un pronostic şi să vândă "pielea ursului din pădure".

Cererea de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, iniţiată de senatorii PDL, a fost scoasă de pe ordinea de zi a Biroului Permanent de marţi, cu votul majoritar al PSD şi PNL. Surse din Biroul Permanent au declarat, pentru MEDIAFAX, că senatorii PSD şi PNL au avut şapte voturi, în timp ce cei şase senatori PDL şi UDMR au refuzat să voteze această propunere. Propunerea a fost făcută de chestorul Ioan Chelaru (PSD).

PDL, UDMR şi independenţii au 71 de senatori, ceea ce face posibilă revocarea lui Mircea Geoană de la şefia Senatului, pentru care sunt necesare 69 de voturi, condiţia fiind însă ca democrat-liberalii să reuşească, miercuri, să impună introducerea acestui punct pe ordinea de zi a plenului.

Liderul senatorilor PDL, Traian Igaş, a declarat, marţi, după şedinţa Biroului Permanent, că va insista pentru ca solicitarea de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului să fie introdusă pe ordinea de zi, anunţând că va cere acest lucru şi în şedinţa de plen de miercuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici