Boc i-a mulţumit lui Nica pentru activitatea din Comitetul de gestionare a fondurilor europene

Premierul desemnat Emil Boc i-a mulţumit, miercuri, fostului vicepremier PSD Dan Nica pentru activitatea sa în Comitetul interministerial de gestionare a fondurilor europene şi a arătat că Guvernul va continua, în 2010, să simplifice legislaţia şi procedurile de atragere a fondurilor comunitare.

22 afișări
Imaginea articolului Boc i-a mulţumit lui Nica pentru activitatea din Comitetul de gestionare a fondurilor europene

Boc i-a mulţumit lui Nica pentru activitatea din Comitetul de gestionare a fondurilor europene (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"2010 va fi anul în care vom culege rodul muncii noastre în materie de absorbţie a fondurilor comunitare desfăşurată în 2009 şi îi mulţumesc şi domnului fost vicepremier Dan Nica pentru munca pe care am desfăşurat-o împreună în anul 2009, ca miliarde de euro să fie contractate de la Uniunea Europeană", a spus Boc în Parlament, la votul de investitură al noului Cabinet.

El a arăta că în cadrul Comitetului va fi înlocuit de viitorul vicepremier, Marko Bela, şi în 2010 va continua procesul de simplificare a procedurilor şi legislaţiei pentru atragerea fondurilor UE.

"Mai avem de lucru la simplificarea legislaţiei în materia achiziţiilor publice, mai avem de lucru la simplificarea procedurilor care vizează absorbţia fondurilor comunitare, mai avem de lucru la sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii care au obţinut fonduri europene, dar au probleme cu contractarea creditelor pentru partea de cofinanţare în vederea susţinerii acestora", a spus premierul desemnat.

Comitetul interministerial pentru gestionarea fondurilor europene a fost coordonat în 2009 de primul-ministru Emil Boc şi fostul vicepremier Dan Nica şi a urmărit îmbunătăţirea cadrului legal de atragere a fondurilor comunitare şi monitorizarea stadiului programelor operaţionale din domeniu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici