Boc îl invită pe premierul Japoniei în România

Premierul Emil Boc l-a invitat pe prim-ministrul Japoniei, prin intermediul ambasadorului acestei ţări la Bucureşti, să viziteze România în cursul acestui an, arătând că autorităţile sunt interesate să colaboreze cu Guvernul de la Tokyo în domeniul protecţiei mediului şi al administraţiei locale.

14 afișări
Imaginea articolului Boc îl invită pe premierul Japoniei în România

Premierul Japoniei,Taro Aso (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Taro Aso, preşedinte al Partidului Liberal Democrat (PLD) din Japonia, a fost desemnat, în luna septembrie, în funcţia de premier de către formaţiunea niponă de guvernământ.

Ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Yoshinobu Higashi, i-a înmânat lui Boc un mesaj din partea premierului nipon Taro Aso, cu prilejul aniversării a 50 de ani de la reluarea relaţiilor diplomatice între România şi Japonia. Tot în cursul zilei de marţi, partea română a transmis, prin ambasadorul României la Tokyo, Aurelian Neagu, un mesaj similar de felicitare din partea lui Emil Boc, informează Guvernul.

"Şeful Executivului şi-a exprimat speranţa ca fluxul de investiţii nipone în economia românească să continue, îndeosebi în sectoare cu valoare adăugată sporită", se arată într-un comunicat al Executivului.

La rândul său, ambasadorul a exprimat disponibilitatea Japoniei de a intensifica relaţiile bilaterale cu România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici