Boc, în prima şedinţă de Guvern: Executivul nu va beneficia de o "lună de miere"

Premierul Emil Boc le-a spus miniştrilor, la începutul primei şedinţe a noului Cabinet, că nu va fi premierul unui partid, ci atât al formaţiunilor politice aflate la guvernare, cât şi al opoziţiei, avertizându-i totodată pe membrii Cabinetului că Executivul nu va beneficia de nicio "lună de miere".

14 afișări
Imaginea articolului Boc, în prima şedinţă de Guvern: Executivul nu va beneficia de o "lună de miere"

Boc, în prima şedinţă de Guvern: Executivul nu va beneficia de o "lună de miere" (Imagine: Mediafax Foto)

"Provin de la PDL, dar nu voi fi prim-ministrul PDL, ci voi fi primul-ministru al acestei coaliţii, care va încerca să ia cele mai bune decizii pentru ţară. În acelaşi timp, voi fi partenerul opoziţiei, al PSD, al PNL şi al tututor celor care vor dori binele acestei ţări", a spusBoc.

El i-a avertizat pe membrii Cabinetului că nu vor avea timp de odihnă.

"Colegii care au fost în Guvern în perioada anterioară ştiu că nu am avut nicio lună de miere. Vreau să ştiţi că acum nu avem nici măcar o oră de miere, ea s-a încheiat în momentul în care am băut puţin din şampania de la Cotroceni", a spus şeful Guvernului.

Premierul i-a felicitat pe miniştri pentru modul în care s-au prezentat la audierile comisiilor parlamentare şi i-a invitat pe liderii celorlalte formaţiuni politice din Guvern să ia cuvântul în deschiderea şedinţei.

Vicepremierul Marko Bela, liderul UDMR, a subliniat, la rândul său, că deşi Guvernul este format de o coaliţie politică, din punctul de vedere al acţiunii guvernamentale, îşi doreşte să fie vorba de o singură echipă, cu eforturi solidare şi cu programe compatibile.

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, liderul grupului parlamentarilor independenţi, a afirmat totodată că la baza susţinerii acordate de grupul parlamentarilor independenţi actualului Executiv stă interesul naţional şi încrederea că este un Cabinet competent.

Boc a ţinut totodată să mulţumească şi presei acreditate la Palatul Victoriei pentru colaborare şi a arătat că transmiterea informaţiilor publice şi comunicarea vor fi şi în viitor o prioritate a Guvernului.

Guvernul s-a reunit în şedinţă, miercuri seara, pentru a aproba proiectul de buget pe 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici