Boc, întrebat dacă va intra în Fundaţia Mişcarea Populară: Unde să mă duc dacă nu am fost invitat? Vom vedea

Fostul premier Emil Boc spune că va participa la dezbaterea organizată duminică de Fundaţia "Mişcarea Populară" în calitate de conferenţiar universitar la UBB şi că nu a fost invitat să intre în fundaţie, astfel că nu are unde să meargă, iar dacă i se va înainta o astfel de invitaţie "va vedea".

469 afișări
Imaginea articolului Boc, întrebat dacă va intra în Fundaţia Mişcarea Populară: Unde să mă duc dacă nu am fost invitat? Vom vedea

Emil Boc (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă a discutat cu conducerea Fundaţiei "Mişcarea Populară" despre intrarea sa în această fundaţie, Emil Boc a spus că nu a fost invitat.

"Nu m-a întrebat nimeni şi nu m-a invitat nimeni, nici într-o parte, nici în alta. Nu m-au contactat pe marginea acestui subiect. Nu am primit invitaţie aşa că unde să mă duc, dacă nu am fost invitat?", a afirmat Emil Boc.

Întrebat în continuare cum va răspunde unei eventuale invitaţii de a se înscrie în Fundaţia Mişcarea Populară, Boc a răspuns: "Eu nu sunt politicianul lui dacă şi cu parcă, vom vedea".

Emil Boc a mai fost întrebat de ce nu a fost la şedinţa Colegiului Director al PDL de la Braşov.

"Nu sunt, practic, în conducerea centrală a PDL, sunt doar de drept, prin faptul că foştii preşedinţi sunt în structurile de conducere, dar eu nu am participat la nicio altă şedinţă a Colegiului Director. Nu a fost prima şedinţă la care nu am participat. Sunt simplu membru", a spus Boc.

Întrebat dacă a vorbit cu Elena Udrea, fostul premier a răspuns afirmativ şi a precizat că a discutat cu aceasta "lucruri pe care le vorbesc colegii care au fost în Guvern o perioadă lungă de timp".

Întrebat dacă va participa, sâmbătă, la mitingul PDL de la Bucureşti, fostul premier a spus că nu va fi prezent pentru că are alt program.

În schimb, el a confirmat că a acceptat invitaţia liderului Fundaţiei "Mişcarea Populară", Marian Preda, de a participa, duminică, la Cluj-Napoca, în calitate de conferenţiar universitar la Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB), la o dezbatere privind statul de drept.

"Pentru mine, partidele de dreapta, inclusiv PMP, sunt partide partenere, care au un singur adversar comun, USL. Şi aşa cred că trebuie să privim viitorul şi competiţiile electorale care sunt în faţa noastră, europarlamentarele şi prezidenţialele care vor decide soarta României pentru următorii zece ani. Consider că orice demers al dreptei este extrem de binevenit pentru a arăta faţa adevărată a guvernării USL şi a avea punţi de legătură pe dreapta în ideea promovării unui singur candidat al dreptei la prezidenţiale", a spus Boc.

Întrebat ce crede că se va întâmpla cu PDL prin plecarea unui mare număr de parlamentari, Boc a spus că nu ştie şi că ar trebui să fie întrebată conducerea partidului.

"Eu nu am evaluarea partidului, orice partid, când are loc o plecare, este afectat. Conducerea PDL este în măsură să aprecieze impactul. Când pleacă cineva dintr-o structură de partid, aceasta este slăbită", a subliniat Boc.

Fundaţia "Mişcarea Populară" organizează duminică, la Cluj, o dezbatere publică intitulată "Statul de drept - între modelul european şi realitatea din România". La eveniment vor participa membrii fondatori ai Fundaţiei "Mişcarea Populară", lideri ai Partidului Mişcarea Populară, precum şi Emil Boc, conf. univ. dr. la Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, primar al municipiului Cluj-Napoca, anunţa, marţi, Fundaţia "Mişcarea Populară".

Surse politice declarau, luni, pentru MEDIAFAX că cei mai importanţi primari ai PDL ar urma să se alăture Mişcării Populare, discuţiile cu aceştia purtându-se în aceste zile.

Este vorba despre primarul municipiului Cluj-Napoca, fostul premier Emil Boc, primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, primarul muncipiului Alba Iulia, Mircea Hava, şi primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

Acestora li se adaugă primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă. Acesta declara, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că este membru în Fundaţia "Mişcarea Populară" încă din vara anului trecut, dar că nu părăseşte PDL pentru a nu-şi pierde mandatul. Falcă a fost rezervat în a-şi declara public sprijinul pentru PMP, spunând că ştie să facă diferenţa între activitatea sa în fundaţie şi responsabilitatea pe care o are în calitate de preşedinte al PDL Arad.

De altfel, nici ceilalţi primari care ar putea sprijini Mişcarea Populară nu vor părăsi PDL, pentru a nu îşi pierde mandatele de edili. De aceea, discuţiile care se poartă cu aceştia sunt pentru înscrierea lor în fundaţie.

Ulterior, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat că nu s-a pus nicio secundă problema plecării sale din PDL, el precizând că nu a fost prezent la reuniunea de la Braşov deoarece nu se afla în ţară, dar dacă ştia că va curge atâta cerneală, venea la şedinţă, să stea frumos la prezidiu.

Primarul Clujului, Emil Boc, primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, au lipsit sâmbătă de la reuniunea Colegiului Director lărgit al PDL, care a avut loc la Braşov.

Elena Udrea anunţa, joia trecută, că a demisionat din PDL şi s-a înscris în Mişcarea Populară. În urma plecării acesteia, au trecut de la PDL la PMP parlamentarii democrat-liberali Camelia Bogdăneci, Daniel Geantă, Dragoş Gunia, Petru Movilă, Adrian Gurzău, Andrei Volosevici, Ciprian Rogojan, Florin Popescu, Florin Secară şi Gheorghe Florin.

Elena Udrea declara, vineri, că primarul Clujului, Emil Boc, s-ar putea regăsi "categoric" în Partidul Mişcarea Populară, ea precizând însă că fostul premier ar putea susţine PMP "de la distanţă, chiar rămânând în PDL".

Întrebată, într-un interviu la RFI, dacă Emil Boc s-ar putea regăsi în Partidul Mişcarea Populară şi dacă uşa acestei formaţiuni este deschisă pentru actualul primar al Clujului, Udrea a răspuns: "Categoric, da! Numai că legea nu permite primarilor să plece din partidul cu care au câştigat alegerile, însă evident că Emil Boc împărtăşeşte aceleaşi idei, aceleaşi proiecte, aceeaşi luptă pe care o duc şi Traian Băsescu şi echipa preşedintelui din PDL şi sunt convinsă că şi sub forma aceasta, de la distanţă, chiar rămânând în Partidul Democrat Liberal, Emil Boc este alături de efortul Partidului Mişcarea Populară şi de preşedinte de a se opune actualei Puteri, de efortul de a continua reforme importante, cum sunt cele care au demarat şi uitaţi că primesc piedici tot timpul şi acum mă refer la reforma justiţiei, spre exemplu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici