Boc l-a numit pe Dézsi Attila în funcţia de secretar general al Guvernului

Premierul Emil Boc l-a numit pe Dézsi Attila în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, a anunţat, vineri, Guvernul.

298 afișări
Imaginea articolului Boc l-a numit pe Dézsi Attila în funcţia de secretar general al Guvernului

Boc l-a numit pe Dézsi Attila în funcţia de secretar general al Guvernului (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Decizia primului-ministru intră în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial al României", precizează Executivul, într-un comunicat.

Surse oficiale au declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că Guvernul a avizat trecerea lui Attila din postul de prefect al judeţului Hunedoara în corpul inspectorilor guvernamentali, urmând ca premierul să reglementeze preluarea de către acesta a conducerii Secretariatului General al Guvernului (SGG).

La începutul lunii decembrie, UDMR l-a propus pe Dézsi Attila în funcţia de secretar general al Guvernului, în locul Danielei Andreescu, revocată din funcţie prin decizie a premierului.

Dézsi Attila, în vârstă de 38 de ani, este de profesie jurist.

El a fost numit în funcţia de prefect al judeţului Hunedoara la 1 iunie 2010. Între anii 2009 şi 2010 a fost inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului, în perioada 2006-2009 a ocupat funcţia de subprefect, iar înainte de aceasta a fost secretar general al Prefecturii judeţului Hunedoara.

Agenţia MEDIAFAX a anunţat, încă din 28 noiembrie, că prefectul de Hunedoara, Dezsi Attila, ar putea fi propus de UDMR pentru şefia Secretariatului General al Guvernului, după ce Uniunea a anunţat că va prelua conducerea SGG şi îl va susţine pe Vasile Blaga la preşedinţia Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici