Boc: Legal nu poate fi oprit referendumul simultan cu euroalegeri, moral ar putea să nu fie organizat

Fostul premier Emil Boc consideră că referendumul pentru revizuirea Constituţiei, care ar putea fi organizat odată cu alegerile europarlamentare, "legal, nu poate fi oprit" dar, moral, ar putea să nu fie organizat, pentru că nu ar trebui să se suprapună "peste problematica UE".

118 afișări
Imaginea articolului Boc: Legal nu poate fi oprit referendumul simultan cu euroalegeri, moral ar putea să nu fie organizat

Emil Boc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, cum comentează decizia USL de comasare a alegerilor pentru PE cu referendumul de revizuire a Constituţiei, Emil Boc a spus că normele europene spun că nu ar trebuie să se suprapună alegerile europarlamentare peste alte evenimente politice interne, dar această prevedere este doar o recomandare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am o părere proastă, dar nu este interzisă de lege. Era de recomandat, şi aşa spun şi normele europene, să nu se suprapună alegerile europarlamentare peste alte evenimente politice interne, dar este numai o recomandare a UE. Gândindu-mă însă, când nouă ni s-a anulat decizia de comasarea a alegerilor, Ponta şi Antonescu ne-au cerut demisia, iar acum ei fac acelaşi lucru. Norma este de recomandare din partea UE, iar România nu vrea să fie în concordanţă cu ce este în UE, vrea să fie mai catolică decât Papa şi vrea să organizeze referendumul. Legal nu poate fi oprit, moral ar putea să nu fie organizat, pentru că nu ar trebui să se suprapună peste problematica UE", a spus Boc.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, după şedinţa USL, într-o conferinţă de presă susţinută alături de Victor Ponta, că USL a decis organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei odată cu europarlamentarele.

Liderul PNL a precizat că nu crede că prin decizia USL va fi estompată tema alegerilor europarlamentare prin referendumul de revizuire.

De asemenea, premierul Victor Ponta a fost întrebat dacă USL are în vedere desfăşurarea referendumului de revizuire a Constituţiei pe parcursul a două zile.

"Conform ultimei decizii a Curţii Constituţionale, care tocmai asta a sugerat, că este necesară o prezenţă cât mai importantă...şi da, în mod normal organizăm sâmbătă şi duminică", a afirmat Ponta.

Anterior, surse din USL declaraseră pentru MEDIAFAX că liderii Uniunii au decis, duminică seară, într-o reuniune informală, organizarea referendumului pentru validarea Constituţiei modificate simultan cu europarlamentarele din luna mai, consultarea populară urmând să aibă loc timp de două zile, cu prag de validare de 50%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici