Boc: Legea privind promovarea judecătorilor la ICCJ răspunde recomandărilor UE

Proiectul care reglementează promovarea judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei (ICCJ) răspunde recomandărilor formulate de Uniunea Europeană în rapoartele privind reforma justiţiei şi combaterea corupţiei, asigurând şi un maxim de transparenţă a procedurii, susţine premierul Emil Boc

104 afișări
Imaginea articolului Boc: Legea privind promovarea judecătorilor la ICCJ răspunde recomandărilor UE

Boc: Legea privind promovarea judecătorilor la ICCJ răspunde recomandărilor UE (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

El a arătat, în plenul Parlamentului, că proiectul propus de Guvern prin angajarea răspunderii asigură şi garanţii profesionale în cazul judecătorilor care doresc să acceadă la ICCJ.

Premierul a cerut astfel parlamentarilor să acorde Guvernului un vot de încredere pentru acest proiect de lege.

Guvernul a adoptat, luni, proiectele de legi privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare şi promovarea judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a decis să promoveze actele normative prin angajarea răspunderii în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici