Boc: Moţiunea de cenzură nu are nicio şansă, conţine afirmaţii contradictorii, copiate sau răsuflate. Vezi declaraţiile premierului

Premierul Emil Boc a spus parlamentarilor, în finalul dezbaterii moţiunii de cenzură, că, din păcate, nu a regăsit printre propunerile formulate de opoziţie măsuri prin care să poată fi îmbunătăţit proiectul Codului Muncii asumat de Guvern şi a acuzat din nou "Alianţa Socialistă" de demagogie.

43 afișări
Imaginea articolului Boc: Moţiunea de cenzură nu are nicio şansă, conţine afirmaţii contradictorii, copiate sau răsuflate. Vezi declaraţiile premierului

Boc: Moţiunea de cenzură nu are nicio şansă, conţine afirmaţii contradictorii, copiate sau răsuflate (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Premierul Emil Boc a vorbit miercuri în plenul reunit al Parlamentului, timp de 30 de minute, el răspunzând astfel criticilor exprimate în textul moţiunii de cenzură iniţiate şi depuse de 210 parlamentari ai opoziţiei.

După dezbaterile generale, premierul a luat din nou cuvântul pentru a răspunde, de data aceasta, criticilor aduse în timpul dezbaterilor:

► Soartea Alianţei Socialiste este că se va dezumfla ca o gogoaşă. Orice zi care trece este o zi care aduce câştig alianţei ce susţine guvernarea şi scade şansele Alianţei Socialiste de a câştiga alegerile, deoarece economia începe să îşi revină. Acest lucru îi deranjează pe cei din Alianţa Socialistă.

► Rata şomajului este cu două puncte procentulae sub cea a UE. Ponderea veniturile este tot mai mare în buget. În 2010, România a realizat cea mai mare pondere a veniturilor, 33%.

► Lupta împotriva corupţiei şi a evaziunii fiscale începe să-şi arate roadele.

► Comparaţi valoarea proiectelor care sunt în implementare, 11 miliarde de euro astăzi. Aceşti bani vor da şansa României să aibă o creştere economică

► În partea a doua a nului vom putea să venim cu măsuri complementare: reducerea contribuţilor de asigurări sociale. Va încuraja angajatorii să ofere locuri de muncă acestei ţări.

► Programul "Rabla" a plecat la drum, Programul "Prima Casă" urmează să fie îmbunătăţit.

Emil Boc a transmis parlamentarilor opoziţiei, înainte de dezbatere, că moţiunea de cenzură formulată la adresa Guvernului nu are "nicio şansă", deoarece nu are aproape nicio legătură cu proiectul Codului Muncii asumat de Executiv şi conţine afirmaţii contradictorii, copiate sau fără conţinut:

► Peste două treimi din text sunt doar atacuri populiste şi reprezintă afirmaţii demagogice, răsuflate şi populiste. Asta demonstrează că nu vă pasă de oamenii muncii. Moţiunea este o simplă declaraţie demagogică şi populistă.

► Cei care astăzi răspândesc cele mai grozave minciuni le refuză tinerilor o şansă în plus pentru un loc de muncă, refuză sectorului privată o şansă majoră de dezvoltare.

► Cei care se împotrivesc Codului Muncii nu fac decât să-i defavorizeze pe cei care muncesc şi îşi văd de treabă.

► Codul Muncii îi apără pe cei care muncesc corect.

► Odată cu moţiunea de cenzură, USL a depus o variantă de Cod al Muncii plagiat după Codul Muncii promovat de Guvern, prin copierea a 76 de prevederi care, paradoxal, sunt criticate chiar în moţiunea de cenzură depusă.

► Cum se numeşte asta, fraţilor ? Plagiat. Doamna Ecaterina Andronescu să susţină în faţa colegilor din USL o prelegere privind definiţia plagiatului.

► Prelungirea timpului de muncă zilnic şi săptămânal - aţi preluat acelaşi text pe care îl criticaţi. Dovadă supremă de demagogie. Şi în varianta depusă de către opoziţie se realizează o flexibilizare a ceea ce înseamnă timpul de muncă.

► Reducerea concediului de odihnă - exact acelaşi prevederi pe care le are Codul promovat de Guvern sunt şi în codul USL.

► De ce refuzaţi înlesnirea angajărilor şi cum aveţi pretenţia să se reducă efectiv munca la negru dacă nu înlesnim angajările de către angajatori ? Doriţi în continuare ca cetăţenii acestei ţări să fie dependenţi de politici populiste şi pomeniile pe care le daţi în campaniile electorale.

► Contractul de muncă pe durată nedeterminată rămâne regula. România deţine în UE cea mai mică pondere a contractelor de muncă pe durată determinată. Ce propunem: durata contractului de muncă pe durată determinată să nu depăşească cinci ani.

► Renunţaţi la intoxicările pe care le-aţi făcut, inducând opinia publică în eroare cu privire la modificările Codului Muncii.

► Acest Cod al muncii împreună cu legea zilierilor va aduce sute de mii de locuri de muncă. Va aduce pentru angajatori posibilităţi suplimentare pentru angajări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici