Boc: Ne dorim o majoritate de 280-290 de parlamentari

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat luni, înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional, că democrat-liberalii îşi doresc constituirea unei majorităţi de 280-290 de parlamentari, precizând că problema nu e neapărat să treacă Guvernul, ci să existe o majoritate solidă în 2010.

24 afișări
Imaginea articolului Boc: Ne dorim o majoritate de 280-290 de parlamentari

Boc: Ne dorim o majoritate de 280-290 de parlamentari (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Emil Boc a spus că speră în înţelepciunea, raţiunea şi lipsa de orgolii, în interiorul PNL pentru a putea constitui în jurul viitorului guvern o majoritate solidă, capabilă să facă reformele de care România are nevoie în anul 2010, pentru că nu va fi un an uşor, chiar dacă va fi un an de creştere economică.

"Va fi un an care are nevoie de un guvern solid şi puternic, iar acela poate fi format dintr-o coaliţie PNL-PDL-UDMR-grupul minorităţilor naţionale, o majoritate care se apropie de 280-290 de deputaţi. Nu vom putea estima până nu ştim exact care va fi formula majoritară în Parlament. Deocamdată, nu putem să facem această apreciere. În acest moment ne dorim o majoritate de 280-290 de deputaţi, în formula pe care v-am menţionat-o", a spus premierul interimar.

Preşedintele PDL a menţionat că problema nu este să treacă un guvern prin Parlament, pentru că un guvern va trece prin Parlament, problema este cu ce majoritate va rezista acel guvern după ce trece, pentru că e nevoie de legi care să fie adoptate în Parlament, de proiecte care să fie susţinute, de un proiect de buget cu măsuri importante care trebuie să fie aplicate.

"Problema este majoritatea care să susţină acest guvern şi eu cred în una, aşa cum am spus, sănătoasă, de dreapta, cu formaţiunile pe care le-am menţionat. PDL a făcut şi face tot ce îi stă în putinţă pentru a clădi această majoritate", a mai spus Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici