Boc: Nu am putut cădea de acord în privinţa funcţiei de prim-ministru

Preşedintele PDL Emil Boc a declarat sâmbătă, după întâlnirea cu liderii liberali, că nu s-a putut ajunge la un acord în privinţa atribuirii funcţiei de prim-ministru, PNL revendicând-o în continuare, iar PDL considerând că această poziţie i se cuvine "moral".

27 afișări
Imaginea articolului Boc: Nu am putut cădea de acord în privinţa funcţiei de prim-ministru

Boc: Nu am putut cădea de acord în privinţa funcţiei de prim-ministru (Imagine: Mediafax Foto)

"A rămas un singur punct unde nu am putut cădea de acord: este vorba de primul ministru. PDL apreciază că are dreptul moral să pretindă funcţia de prim ministru nu pentru că am câştigat competiţia cu PNL, ci şi cu PSD", a anunţat liderul PDL, Emil Boc, după întâlnirea negociatorilor PDL şi PSD.

El a susţinut că PDL nu poate renunţa la funcţia de premier, dar că, în discuţiile cu PNL, nu s-au avansat nume de eventuali şefi ai viitorului Guvern.

"Azi nu am discutat nume de premieri. Am discutat partidul care să dea premierul. Important este să cădem de acord asupra principiului. După ce cădem de acord asupra principiului, putem discuta eventual şi nume", a spus Boc.

El a completat că PDL nu negociază decât o guvernare completă, pe 4 ani, şi că discuţiile vizează doar asigurarea unui mandat pe această perioadă.

"În rest, putem omogeniza absolut orice", a spus Boc, sugerând, că în afara condiţiei de premier, PDL poate negocia orice altă funcţie.

Întrebat dacă se pot pune în discuţie posturile de preşedinţi ai Senatului sau Camerei Deputaţilor, Boc a spus că democrat-liberalii pot negocia "absolut orice funcţie în Parlament".

El a arătat că opţiunea PDL este să pună în practică, alături de PNL, Programul de guvernare, pentru că cele două partide au "foarte multe lucruri în comun, foarte multe păreri convergente".

Astfel, el a enumerat câteva puncte comune ale PDL şi PNL: cota unică de impozitare, neimpozitarea profitului reinvestit, atragerea de fonduri europene, descentralizarea, reforma educaţiei, legea salarizării unice, crearea de noi locuri de muncă, realizarea unui buget echilibrat, susţinerea agriculturii.

Boc a arătat că discuţiile PDL-PNL continuă, o altă întâlnire urmând să aibă loc după ce liderul PNL, Călin Popescu Tăriceanu, se va întoarce din Polonia.

El a mai spus şi că, pentru viitoarea revizuire a Constituţiei, va fi nevoie de un "acord mai larg" în Parlament.

Citeşte şi:

Tăriceanu: Pentru o primă discuţie lucrurile nu au mers foarte lin

Liderii PDL şi PNL se întâlnesc la sediul liberalilor

Geoană: PDL şi PNL doar s-au tatonat, discuţiile decisive sunt duminică

Băsescu s-a consultat cu partidele pentru formarea Guvernului

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici