Boc: Nu este exclusă angajarea răspunderii pe legea salarizării

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, după consultările de la Cotroceni, că nu exclude posibilitatea angajării răspunderii Guvernului pe legea salarizării, precizând însă că decizia finală va fi luată în coaliţie.

29 afișări
Imaginea articolului Boc: Nu este exclusă angajarea răspunderii pe legea salarizării

Boc: Nu este exclusă angajarea răspunderii pe legea salarizării (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Va fi o decizie pe care o vom lua în coaliţie, dar nu este exclusă o asemenea variantă", a spus Boc, întrebat dacă Guvernul îşi va asuma răspunderea pe legea salarizării.

De altfel, referindu-se la legea salarizării, Boc a spus că adoptarea acestui proiect constituie una dintre priorităţi, din perspectiva PDL.

"Legea (salarizării - n.r.) se află în fază finală, iar, din perspectiva discuţiilor pe care le-am avut cu FMI, CE şi BM, suntem în măsură să pregătim în perioada imediat următoare forma finală pentru a fi aprobată de către Parlament", a spus Boc.

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, luni seară, la TVR, dacă Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pe Legea salarizării, el răspunzând: "Nu va avea ce să facă".

Întrebat dacă el crede că Guvernul are ca alternativă asumarea răspunderii pe Legea salarizării, preşedintele a răspuns: "Nu va avea ce să facă".

"Dacă discuţia de mâine (marţi, n.r.) cu partidele ar fi fost una - pentru că unul din subiecte este relatiţia cu Fondul - care să ne clarifice dacă avem şanse să mergem cu pachetul legislativ necesar modernizării statului român şi satisfacerii condiţionalităţilor pentru tranşă... Aşa, mâine o să discut doar cu arcul guvernamental, vom vedea în ce măsură se angajează la trecerea acestei legislaţii", a spus Băsescu.

Băsescu a declarat, tot luni, la TVR, că este nevoie de responsabilitatea parlamentarilor pentru ca legile pensiilor, salarizării şi bugetului pe 2011 să treacă, în caz contrar România ieşind din acordul cu FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici