Boc: Numărul mare de voturi pentru Guvern, o dovadă a parlamentarilor că pot fi responsabili

Numărul mare de voturi exprimat în favoarea Executivului la votul de învestitură poate fi explicat prin faptul că parlamentarii au arătat că pot dovedi încredere şi responsabilitate, pentru a valida un Guvern rezultat în urma tuturor confruntărilor politice din acest an, a afirmat premierul Emil Boc

13 afișări
Imaginea articolului Boc: Numărul mare de voturi pentru Guvern, o dovadă a parlamentarilor că pot fi responsabili

Boc: Numărul mare de voturi pentru Guvern, o dovadă a parlamentarilor că pot fi responsabili (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Eu interpretez voturile în plus de astăzi, peste ceea ce aveam în plus ca majoritate, ca pe o dovadă de încredere şi de responsabilitate din partea lor (a parlamentarilor-n.r.), pentru a avea un Guvern rezultat în urma tuturor confruntărilor politice care au avut loc în acest an. Este bine că s-a terminat campania electorală, ieşim din logica de campanie şi ne apucăm de treabă. Este bine că avem doi ani şi jumătate fără alegeri şi trebuie să-i fructificăm în favoarea României", a spus Boc.

Şi preşedintele UDMR, Marko Bela, a afirmat, miercuri, după votul de învestire a Guvernului, că numărul mare de voturi în favoarea Executivului poate fi explicat prin faptul că mai mulţi parlamentari din opoziţie au fost conştienţi că este nevoie urgentă de un Guvern stabil.

Deputatul PDL Ioan Oltean a sugerat, în plen, parlamentarilor PSD să facă o numărătoare paralelă a voturilor exprimate de deputaţi şi senatori asupra învestirii Guvernului Boc, astfel încât să se evite "orice fel de contestaţie".

Oltean a făcut această sugestie parlamentarilor PSD, după ce deputaţii şi senatorii au încheiat procedura de vot asupra învestirii Guvernului Boc, iar membrii Birourilor Permanente ale celor două Camere s-au retras pentru a număra voturile.

Parlamentul a aprobat, miercuri, învestirea Guvernului Boc, cu 276 de voturi "pentru" şi 135 de voturi "împotrivă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici