Boc: Olteanu să îşi concedieze consilierii, nu este învestire, ci remaniere

Premierul Emil Boc i-a transmis, miercuri, de la tribuna Parlamentului, liberalului Bogdan Olteanu, să îşi concedieze consilierii, pentru că l-au sfătuit prost, nefiind vorba de învestirea unui nou Guvern, ci de o remaniere guvernamentală, prin schimbarea structurii Cabinetului.

22 afișări
Imaginea articolului Boc: Olteanu să îşi concedieze consilierii, nu este învestire, ci remaniere

Boc: Olteanu să îşi concedieze consilierii, nu este învestire, ci remaniere (Imagine: Mediafax Foto)

"I-aş recomanda lui Bogdan Olteanu să îşi concedieze consilierii, pentru că i-au adus mapa greşită, crezând să suntem la discuţia despre buget. În al doilea rând să îşi concedieze consilierii, pentru că l-au sfătuit prost în materie de drept constituţional", a spus Emil Boc.

El a precizat că Guvernul a cerut votul Parlamentului pentru că se remaniază Cabinetul, prin schimbarea structrurii Executivului, comasându-se funcţiile de vicepremier şi de ministru de Interne.

"Dacă se schimbă structura Guvernului, remanierea poate fi făcută de către preşedinte, pe baza propunerii premierului, după votul acordat de Parlament", a arătat Boc.

Comentând acuzele lansate de liberalul Bogdan Olteanu, Boc a întrebat: "Cum a reuşit PNL să lase ţara cu cel mai mare deficit bugetar de după 1989, făcând doar 5 km de autostradă? Ar fi un subiect de meditaţie pentru discuţia de la buget. Ar fi un subiect de meditaţie cum un guvern liberal, cu un premier liberal, nu a reuşit să aloce 10,2 miliarde de euro pentru investiţii, în condiţiile în care au lăsat un deficit de 5,2%".

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu a anunţat plenul reunit, miercuri, în numele parlamentarilor liberali, că PNL nu va acorda votul său "Guvernului Boc doi şi un sfert!".

"Ne cereţi să votăm Guvernul Boc Doi, şi de fapt ne aduceţi în faţă Guvernul Boc Doi şi un Sfert. PNL, doamnelor şi domnilor nu va acorda votul său Guvernului Boc Doi şi un Sfert!", a susţinut Bogdan Olteanu despre solicitarea premierului pentru aprobarea de către Parlament a numirii lui Dan Nica în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor.

Premierul Emil Boc a citit, miercuri, în deschiderea şedinţei plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului, scrisoarea pe care a transmis-o forului legislativ, în care solicită aprobarea Parlamentului pentru ca vicepremierul Dan Nica să preia şi portofoliul de la Ministerul de Interne.

Premierul Emil Boc a declarat în plen că potrivit articolului 85 din Constituţie, în caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

"De asemenea, dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, preşedintele va putea exercita această atribuţie numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru", a mai spus premierul.

Citeşte şi:

Olteanu: PNL nu va da votul Guvernului "Boc doi şi un sfert"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici