Boc: PDL anunţă în august candidatul pentru funcţia de premier

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, la finalul şedinţei BPN, că numele candidatului partidului pentru funcţia de premier va fi cunoscut în luna august şi că va fi "o propunere pur PDL", din interiorul partidului.

20 afișări
Imaginea articolului Boc: PDL anunţă în august candidatul pentru funcţia de premier

Boc: PDL anunţă în august candidatul pentru funcţia de premier (Imagine: Mediafax Foto)

"Luna august va fi luna în care PDL va stabili numele candidatului pentru funcţia de premier", a declarat Emil Boc, precizând că sunt foarte mulţi lideri în partid potriviţi pentru această funcţie.

Emil Boc a ţinut să precizeze că "va fi o propunere PDL, din interiorul partidului" şi că nu s-a stabilit niciun fel de condiţie privind participarea acestui candidat pentru funcţia de premier şi la alegerile parlamentare din toamnă, ci doar că "cei care deţin o funcţie aleasă pe baza votului uninominal, respectiv preşedinţii de consilii cudeţene şi primari, nu vor candida în toamnă pentru Parlament".

"În rest, orice soluţie este posibilă de a candida din partea altor colegi, dar nominalizarea cu privire la premier va fi făcută în luna august şi vă asigur că va fi o propunere pur PDL", a adăugat Boc.

Întrebat dacă s-au stabilit criteriile privind candidatul pentru funcţia de premier, Emil Boc a declarat că premierul PDL va reprezenta partidul în competiţia din această toamnă pentru Parlament, pentru că aceste alegeri au o particularitate diferită, nemaiexistând competiţia prezidenţială care lua faţa alegerilor parlamentare.

"Alegerile parlamentare se vor concentra, acum, pe programul de guvernare, pe candidatul la funcţia de premier şi pe candidaturile pentru colegiile uninominale de la nivelul judeţelor. PDL va avea nominalizată o persoană pentru prim-ministru capabilă să ducă PDL la guvernare", a declarat Boc.

Întrebat dacă PDL se va consulta cu preşedintele Traian Băsescu în desemnarea premierului, Boc a răspuns: "Preşedintele se consultă după alegeri cu PDL, după ce câştigăm alegerile".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici