Video Boc: PDL nu se cramponează de niciun minister

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, după întâlnirea cu premierul desemnat, Lucian Croitoru, că s-a discutat pe o schemă de Guvern mai restrânsă decât cea actuală, despre preluarea MAI de PSD, precizând că PDL nu se cramponează de niciun minister.

21 afișări

"Nu am avut o discuţie punctuală pe ministere, ci doar în cadrul general, a unei scheme de Guvern mai flexibilă şi redusă în comparaţie cu schema actuală, urmând ca discuţiile ulterioare să fie pe portofolii şi ministere, în funcţie de negocierile şi cu celelalte partide", a spus premierul interimar.

Boc a arătat că premierul desemnat, Lucian Croitoru i-a anunţat că doreşte să ofere Ministerul de Interne PSD-ului.

"PDL a răspuns foarte clar că nu se cantonează şi nu se cramponează de niciun minister, negocierile trebuie să meargă mai departe, consultările să aibă loc şi formula pe care o va decide în ultimă instanţă domnia sa va fi aceea cu care vom merge mai departe", a mai spus Boc.

Boc a mai spus că în întâlnirea cu premierul desemnat nu s-a discutat despre nume pentru portofoliile de miniştri.

"Urmează ca în zilele următoare, în funcţie de discuţiile cu ceilalţi parteneri, să urmeaze planul doi al discuţiilor, ce vizează resursele umane", a spus Boc.

El a mai spus că PDL este interesat să dea sprijinul politic actualului premier desemnat, pentru a forma un guvern repede, iar problema numelor este "subsidiară".

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a declarat, luni, la finalul discuţiilor cu reprezentanţii PDL, că intenţionează să ceară PSD două-trei nominalizări pentru conducerea MAI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici