Boc: PDL trebuie să realizeze reformele nefăcute de 20 de ani

Premierul Emil Boc a declarat, duminică, la Timişoara, unde participă la lansarea candidaţilor democrat-liberali pentru PE, că PDL are o "provocare imensă" în următorii trei ani, aceea de a "realiza reformele care nu s-au făcut de 20 de ani".

19 afișări
Imaginea articolului Boc: PDL trebuie să realizeze reformele nefăcute de 20 de ani

Boc: PDL trebuie să realizeze reformele nefăcute de 20 de ani (Imagine: Răzvan Chiriţă.Mediafax Foto)

Potrivit premierului, cele trei obiective principale ale programului PDL sunt legea salarizării unice, reforma sistemului de pensii şi legea descentralizării.

"Legea salarizării unice este foarte importantă, banii nu ajung dacă nu sunt utilizaţi responsabil. Cu această lege, fiecare român va fi răsplătit corect. Astăzi, în România, unii au privilegii, alţii au pierderi. Prin legea salarizării unice vrem să eliminăm privilegiile", a spus Boc.

El a adăugat că, deşi există "piedici directe sau indirecte şi chiar dacă uneori se invocă legi speciale şi se inventează motive, PDL va susţine în continuare legea salarizării unice".

În ceea ce priveşte reforma sistemului de pensii, Emil Boc a spus că aceasta trebuie să fie bazată "pe principiul contributivităţii".

"Reforma sistemului de pensii este o prelungire a sistemului de salarizare bazat pe discriminare şi discrepanţe. El trebuie să fie bazat pe principiul contribuitivităţii, atât cât dai, atât primeşti. Sunt pensii în România bazate, astăzi, pe venituri din ultimele trei luni de muncă, umflate cu sporuri, pentru că unii au avut prieteni în Parlament. Vrem să nu mai existe oameni care să nu poată trăi din pensie în România", a susţinut Boc.

El a adăugat că din 1 octombrie nu va mai fi niciun pensionar cu pensie sub 350 de lei.

Referitor la legea descentralizării, premierul a spus că, pentru prima dată, se va da comunităţii locale ocazia să ia decizia.

El a menţionat că autorităţile locale se vor implica în administrarea Poliţiei, a Educaţiei, a Agriculturii, acestea având ocazia să decidă inclusiv problemele financiare în aceste domenii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici