Boc: Portofoliile au fost repartizate în Coaliţie, orice modificare înseamnă o trecere prin Parlament

Premierul Emil Boc a declarat, întrebat fiind dacă la Ministerul Muncii va fi desemnată o persoană din UNPR, că portofoliile politice au fost repartizate în coaliţie şi că orice modificare ar presupune o trecere prin Parlament, precizând că în prezent nu este avut în vedere acest lucru.

24 afișări
Imaginea articolului Boc: Portofoliile au fost repartizate în Coaliţie, orice modificare înseamnă o trecere prin Parlament

Boc: Portofoliile au fost repartizate în Coaliţie, orice modificare înseamnă o trecere prin Parlament (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Întrebat dacă viitorul ministru al Muncii va fi din UNPR, Boc a răspuns: "Portofoliile politice au fost repartizate în coaliţie şi orice modificare ar presupune o trecere prin Parlament, lucru pe care în acest moment nu îl avem în vedere".

El a refuzat să precizeze vreun nume pentru Ministerul Muncii.

"Vom avea un înlocuitor, evident. Nu pot da nume. Numele pe care îl voi rosti va fi al următorului ministru al Muncii. Deocamdată, din punct de vedere tehnic ministerul este coordonat de un secretar de stat prin delegare", a mai spus premierul, aflat la Constanţa.

El a mai afirmat că Ioan Botiş va rămâne parlamentar al PDL, membru al Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor.

"Domnul Botiş rămâne parlamentar, membru al Comisei de muncă din Camera Deputaţilor şi sper să ne susţină proiectele guvernamentale şi sunt sigur că o va face în Parlamentul României", a adăugat Boc.

Deputatul UNPR Valeriu Steriu a declarat, miercuri, că fostul ministru al Muncii Ioan Botiş a fost "un profesionist desăvârşit", preşedintele UNPR Marian Sârbu fiind cel mai bun specialist pe probleme de muncă şi protecţie socială.

Întrebat dacă eventuala numire a lui Marian Sârbu în Guvern ar schimba componenţa politică a Executivului, deputatul UNPR a afirmat că în cadrul coaliţiei guvernamentale se va analiza acest aspect şi se va lua o decizie.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, miercuri, că a demisonat din funcţie şi că demisia sa este una de onoare, el cerându-şi scuze pentru situaţia creată şi spunând că i-a informat încă de marţi pe premierul Emil Boc şi pe preşedintele Traian Băsescu privind intenţia de a renunţa la funcţie.

Premierul Emil Boc menţiona că are în analiză mai multe persoane pentru postul de ministru al Muncii, dar că va formula o propunere în zilele următoare, după ce se va consulta atât cu colegii de partid, cât şi cu preşedintele Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici