Boc: Primul incompetent este chiar Ponta, pentru că a făcut parte din guvernul pe care îl critică

Fostul premier Emil Boc a declarat, referitor la afirmaţiile lui Victor Ponta conform cărora Guvernul Boc "a fost cel mai incompetent", că "primul incompetent" este actualul prim-ministru, "un mincinos şi un mare demagog", care a făcut parte din executivul pe care îl critică.

512 afișări
Imaginea articolului Boc: Primul incompetent este chiar Ponta, pentru că a făcut parte din guvernul pe care îl critică

Emil Boc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Victor Ponta este un mincinos şi un mare demagog. Este mincinos pentru că, dacă spune că acel guvern a fost incompetent, înseamnă că primul incompetent este chiar el, pentru că a făcut parte din guvernul pe care îl critică şi pe care eu l-am condus. În primul rând, este vorba de faptul că minte şi, în doilea rând, de faptul că nu recunoaşte că acel guvern a luat măsurile care au salvat România de la prăbuşire economică. Este un mare demagog pentru că, astăzi, premierul Ponta beneficiază de măsurile de stabilitate economică pe care guvernul, împreună cu preşedintele, le-au luat în 2010 şi care asigură credibilitate ţării în momentul de faţă. Acum, Guvernul Ponta nu guvernează, doar administrează ţara", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, Emil Boc.

El a adăugat că Executivul Ponta este "Guvernul televizor", care nu ia niciun fel de măsuri economice de creare a locurilor de muncă şi care, încă, beneficiază de măsurile economice ale guvernului pe care el l-a condus.

"Ar fi bine ca Ponta să mai lase fotoliile de la televizor şi să mai treacă în viaţa reală pentru a se preocupa de locuri de muncă şi investiţii. Nu mai ţin mult rezervele pe care i le-am lăsat şi, în consecinţă, stabilitatea economică pe care am adus-o se poate deteriora mult mai grav dacă acest guvern rămâne atât de pasiv cum este în momentul de faţă", a conchis Emil Boc.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, în începutul şedinţei BPN, că preşedintele Traian Băsescu se ocupă de "rescris istoria", însă Guvernul Boc rămâne "cel mai incompetent şi corupt", precizând că eforturile USL trebuie concentrate asupra guvernării.

"Eu zic să ne ocupăm de guvernare, rescrierea istoriei este treaba domnului Băsescu. Cred în continuare că Guvernul Boc a fost cel mai incompetent şi mai corupt guvern pe care l-a avut România şi că noi ne chinuim de un an doar să reparăm ce au stricat ei şi să-i dăm la Parchet pe hoţii lor. Asta ca să fie foarte clar apropos de cine pe cine laudă, asta e, am venit după nişte incompetenţi şi după nişte hoţi la guvernare. Nu e prima dată, e adevărat, dar cred că avem şanse să reconstruim România", a declarat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, referindu-se la situaţia economică a României, că "nava e la cheu, în port sigur", el mulţumind pentru că s-a ajuns aici guvernelor Boc, Ungureanu şi Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici