Boc: PSD şi PDL sunt împreună la guvernare, trebuie să analizeze împreună măsurile anticriză

Premierul Emil Boc a declarat, luni dimineaţă, înainte de şedinţa coaliţiei, întrebat despre aşteptarea PSD de a primi de la PDL un răspuns la planul anticriză, că cele două partide sunt împreună la guvernare şi trebuie să analizeze împreună măsurile economice care trebuie luate.

64 afișări
Imaginea articolului Boc: PSD şi PDL sunt împreună la guvernare, trebuie să analizeze împreună măsurile anticriză

Boc: PSD şi PDL sunt împreună la guvernare, trebuie să analizeze împreună măsurile anticriză (Imagine: Mediafax Foto)

El a subliniat că nu trebuie gândit că PDL este la putere iar PSD în opoziţie.

Boc a mai spus că trebuie văzut ce impozite pot fi eliminate, precizând că ar fi cel mai fericit premier dacă ar putea spune populaţiei că a fost eliminat un anumit impozit.

"Vreau să vă pun o întrebare de bun simţ. Ce prim-ministru credeţi că n-ar dori să scape de impozite şi taxe suplimentare. Ce prim-ministru n-ar dori să dea veşti bune. orice prim-minitsru din lume, mai ales un prim ministru în perioada de criză. Ceea ce e important este că dacă iei de undeva nişte bani trebuie să pui la loc aceşti bani, pentru că mâine trebuie plătite salariile, pensiile, alocaţiile. Trebuie făcută această analiză riguroasă, realistă şi să vedem dacă o asemenea măsură este posibilă", a spus Boc.

Întrebat despre acuzaţiile social-democraţilor că PDL ar tergiversa formularea unui răspuns la planul anti-criză propus de PSD, Boc a răspuns că PDL şi PSD sunt în parteneriat şi împreună la guvernare.

"Nu PDL este la guvernare şi PSD este în opoziţie. Ambele partide sunt împreună la guvernare şi împreună trebuie să facă aceste analize. Aş fi cel mai fericit prim-ministru să pot spune românilor - am scăpat de o taxă, am scăpat de un impozit, dar mâine trebuie să mă asigur că pot, ca şi guvern, să plătesc salariile, pensiile, alocaţiile. Această analiză trebuie să o facem şi ea trebuie discutată, evident, şi cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional", a subliniat el.

Membrii coaliţiei PSD-PDL se întâlnesc luni dimineaţă, la Senat, în şedinţă, pentru a discuta despre planul PSD cu măsuri anticriză. La şedinţă participă şi ministrul Justiţiei.

Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat că de şase luni Guvernul este în urma crizei, riscându-se un derapaj economic şi social dacă nu se iau măsuri imediate, el precizând că PSD aşteaptă de la PDL, luni, un răspuns oficial la planul anticriză propus de social-democraţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici