Boc: Raportul CE este mai bun decât în 2010, puterea judecătorească să soluţioneze restanţele

Raportul CE este unul obiectiv şi echilibrat, mai bun decât cel din vara anului trecut, şi denotă că Guvernul şi-a făcut treaba, iar Parlamentul a rezolvat problemele în "bună măsură", sperându-se ca şi puterea judecătorească să soluţioneze restanţele, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc.

192 afișări
Imaginea articolului Boc: Raportul CE este mai bun decât în 2010, puterea judecătorească să soluţioneze restanţele

Boc: Raportul CE este mai bun decât în 2010, puterea judecătorească să soluţioneze restanţele (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El a amintit că în raportul CE sunt formulate şi o serie de recomandări importante care trebuie rezolvate, precum pregătirea implementării Codurilor juridice şi adoptarea Legii de confiscare extinsă a averilor.

Premierul a reluat totodată afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu, conform căruia România nu consideră corect ca raportul MCV să fie anexat la condiţiile de aderare la spaţiul Schengen sau absorbţia fondurilor comunitare.

Comisia Europeană a publicat, miercuri, raportul privind progresele înregistrate de justiţia din România.

Documentul recomandă ca România să dovedească un istoric de decizii de management în sistemul judiciar adoptate în mod transparent şi obiectiv, inclusiv prin sistemul de promovare la ICCJ, solicită măsuri pentru intrarea în vigoare a noului Cod Civil şi cere României rezultate în anchetele vizând spălarea banilor şi lege pentru confiscarea extinsă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici