Boc: Şedinţele comisiei de Statut vor avea loc în următoarea perioadă în fiecare duminică

Comisia pentru Statut a PDL se va întruni în următoarea perioadă în fiecare duminică pentru a discuta schimbările care vor fi aduse Statutului partidului, cea mai importantă temă fiind politica porţilor deschise în PDL, pe bază de competenţă şi profesionalism, a declarat, luni, liderul PDL Emil Boc.

18 afișări
Imaginea articolului Boc: Şedinţele comisiei de Statut vor avea loc în următoarea perioadă în fiecare duminică

Boc: Şedinţele comisiei de Statut vor avea loc în următoarea perioadă în fiecare duminică (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Boc a precizat că în prima şedinţa a comisiei, de luni, s-a făcut un inventar al problemelor şi s-au stabilit chestiuni tehnice.

"Din punct de vedere structural, am făcut un inventar al principalelor teme, e vorba de capacitatea PDL de a rămâne în opinia publică ca principala opţiune", a spus Emil Boc, adăugând că PDL doreşte să se asigure că va rămâne aşa şi în 2012.

Pentru aceasta, comisia de Statut va lua în discuţie locul şi rolul organizaţiilor teritoriale şi al parlamentarilor în partid, un mecanism de gestionare a carierei şi resurselor în partid, capacitatea partidului de a genera idei, problemele organizaţiilor de tineret, studenţi, femei şi, cea mai importantă temă, politica porţilor deschise în PDL pe competenţă şi profesionalism, a arătat liderul democrat-liberal.

Boc a spus că PDL a reuşit din mers să se modernizeze, arătând că oameni precum Cristian Preda, Traian Ungureanu, unii primari, consilieri au avut în PDL o uşă deschisă.

"PDL trebuie să continue această politică de deschidere spre competenţă şi profesionalism, astfel încât fiecare să poată accede, aşa cum am făcut şi eu, de la simplu membru de partid la cea de preşedinte", a spus Boc.

El nu a vrut să se pronunţe în privinţa propunerilor făcute de unii lideri ai PDL în privinţa modificării Statutului, arătând că misiunea sa este de a asigura cadrul de dezbatere pentru aceste propuneri şi de a trage concluzii la sfârşit.

Boc a spus că din comisia de Statut vor face parte 23 de persoane, printre care Emil Boc, Theodor Stolojan, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Sulfina Barbu, Anca Boagiu, Traian Igaş, Florin Popescu, Valeriu Stoica, Marian Jean Marinescu, Cristian Preda, Monica Macovei, Gheorghe Falcă.

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a precizat că această comisie pentru Statut va lucra până în martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici