Boc şi Blaga şi-au anunţat colegii că vor candida la şefia partidului

Emil Boc şi Vasile Blaga şi-au anunţat colegii de partid, la întâlnirea de duminică după-amiază, că vor candida la şefia partidului, iar preşedintele Traian Băsescu a susţinut din nou soluţia unui premier tehnocrat, potrivit unor surse participante la întâlnire, citate de "Gândul".

51 afișări
Imaginea articolului Boc şi Blaga şi-au anunţat colegii că vor candida la şefia partidului

Boc şi Blaga şi-au anunţat colegii că vor candida la şefia partidului (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)

Planul lui Traian Băsescu înaintea întâlnirii cu liderii PDL era ca Emil Boc să-şi prezinte joi demisia de la Guvern, iar în locul acestuia să fie desemnat un premier tehnocrat, variantă agreată şi de Boc dacă primeşte sprijinul filialelor pentru un nou mandat la şefia PDL, scria "Gândul".

Întâlnirea preşedintelui Traian Băsescu cu lideri centrali şi judeţeni ai PDL de la Vila Lac 1 s-a încheiat. Discuţiile au durat aproximativ trei ore.

Oficial, conform purtătorului de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan, preşedintele Traian Băsescu a dat curs "invitaţiei de a avea consultări cu conducerea PDL pe tema priorităţilor guvernamentale".

Întâlnirea a avut loc cu câteva zile înaintea dezbaterii şi votului moţiunii de cenzură depuse de opoziţie după asumarea răspunderii Guvernului pe Codul Muncii. Moţiunea de cenzură va fi votată în 16 martie, iar după aceasta este de aşteptat să fie anunţate candidaturile pentru şefia PDL, inclusiv decizia lui Emil Boc în privinţa propriei candidaturi.

La jumătatea lunii februarie, preşedintele Traian Băsescu a avut o serie de întâlniri cu liderii PDL, parlamentarii partidului şi şefii organizaţiilor judeţene, în care s-a discutat despre oportunitatea înlocuirii lui Emil Boc de la conducerea Guvernului. Atunci, conform unor surse din partid şi a unor înregistrări audio difuzate de Antena 3, preşedintele Băsescu a susţinut necesitatea desemnării unui premier tehnocrat, pentru recredibilizarea Guvernului, dar şi a partidului.

Convenţia Naţională pentru alegerea noii conduceri a partidului va avea loc în 14 mai. Alegerile vor fi uninominale atât pentru funcţia de preşedinte, cât şi pentru cele patru de prim-vicepreşedinte, pentru secretarul general şi cei 15 vicepreşedinţi.

Candidaţii la funcţia de preşedinte al partidului trebuie să depună moţiunile cu cel puţin 30 de zile înainte de data Convenţiei Naţionale, însoţite de 35 de semnături. Până acum, a fost vehiculat numele lui Vasile Blaga pentru candidatura la şefia PDL. De asemenea, este aşteptată decizia lui Emil Boc în privinţa candidaturii pentru un nou mandat. Şi Sorin Frunzăverde şi-a anunţat intenţia de a candida. Un alt candidat ar putea fi din grupul Cristian Preda-Monica Macovei-Sever Voinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici