Boc solicită demiterea lui Constantin Iancu din partid

Preşedintele Partidului Democrat Liberal, Emil Boc, a cerut Organizaţiei PDL Dolj să-l demită pe Constantin Iancu din calitatea de membru al acestui partid, anunţă un comunicat de presă al formaţiunii.

33 afișări
Imaginea articolului Boc solicită demiterea lui Constantin Iancu din partid

Premierul Emil Boc (Imagine: Mediafax Foto)

Totodată, Emil Boc, în calitate de prim-ministru al României, i-a solicitat ministrului Agriculturii, Ilie Sârbu, să-l elibereze din funcţie pe Constantin Iancu, şef la Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare, se mai arată în comunicat.

Costel Iancu, directorul general al Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), şi-a prezentat demisia, iar aceasta va fi aprobată miercuri de Consiliul de Administraţie al ANIF, urmând să fie numit un nou preşedinte, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu.

Pe de altă parte, preşedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, a declarat, marţi, la Calafat, că în cazul în care directorul Administraţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) Constantin Iancu nu-şi va prezenta demisia din funcţie, atunci i se va solicita ministrului Agriculturii Ilie Sârbu să-l demită.

Întrebat dacă Constantin Iancu va fi exclus din PDL, Berceanu a afirmat că situaţia acestuia va fi pusă în discuţie în cadrul unei şedinţe a organizaţiei judeţene, care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni.

"Vom avea o şedinţă în care se va vorbi despre această parte a lucrurilor pentru că există o diferenţă mult prea mare între ceea ce a apărut în presă în cursul săptămânii trecute şi ceea ce ştiam noi", a afirmat Berceanu.

Potrivit acestuia, conducerea PDL Dolj l-a întrebat pe Constantin Iancu despre legăturile sale, în diferite societăţi comerciale, cu lideri ai lumii interlope din Craiova.

"Am auzit despre aceste lucruri şi am avut şi noi o discuţie cu domnul Iancu, dar el a negat şi a spus că a fost investitor minoritar într-o societate şi că nu are o altă conotaţie decât comercială", a adăugat Berceanu.

Citeşte şi:

Directorul ANIF, Costel Iancu, a demisionat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici