Boc solicită stoparea demersului de mărire a pensiilor parlamentarilor

Preşedintele PDL, Emil Boc, s-a arătat contrariat de propunerea de mărire a pensiilor parlamentarilor şi susţine că nici reprezentanţii democrat-liberali care au fost de acord cu acest lucru nu sunt scuzabili, iar gestul lor va fi analizat într-o şedinţă a Biroului Permanent Naţional al partidului.

12 afișări
Imaginea articolului Boc solicită stoparea demersului de mărire a pensiilor parlamentarilor

Boc solicită stoparea demersului de mărire a pensiilor parlamentarilor (Imagine: Mediafax Foto)

Liderul democrat-liberal a spus sâmbătă, la Constanţa, cu ocazia prezentării programului de guvernare al PDL, că partidul pe care îl conduce solicită stoparea acestui demers de modificare a pensiilor parlamentarilor.

“PDL este pus în situaţia de a vedea cum şmecheri de genul Nicolicea, Tărăcilă şi alţii, pe uşa din dos a Parlamentului propun mărirea pensiilor pentru parlamentari. Nici gestul parlamentarilor noştri nu este scuzabil, chiar dacă au fost manevraţi politic şi nu au ştiut ce se discută acolo, asta nu înseamnă că nu sunt la fel de vinovaţi ca şi ceilalţi. Şi trebuie să discutăm în Biroul Permanent Naţional ce s-a votat acolo. Aceste matrapazlâcuri trebuie să înceteze”, a afirmat Emil Boc.

El susţine că este un fapt fără precedent pentru că se propune modificarea unor norme metodologice înainte de a se propune modificarea legii.

Preşedintele PDL a mai precizat că formaţiunea politică pe care o conduce solicită oprirea acestui demers prin care a fost propusă majorarea pensiilor parlamentarilor.

“PDL cere stoparea unui asemenrea demers şi aducerea de către cei care l-au propus în faţa Parlamentulu şi să vadă atunci cine îl va susţine şi cine este promotorul unor asemenea politici care sfidează bunul simţ şi cetăţeanul”, a mai explicat Boc.

O majorare a pensiilor parlamentarilor, care poate ajunge până la 2.000 de lei, a fost aprobată, într-o şedinţă a conducerii celor două Camere din 24 septembrie, printr-o hotărâre care a fost publicată marţi în Monitorul Oficial, scrie Evenimentul Zilei, în ediţia de vineri. Conform cotidianului citat, majorarea, care în unele cazuri ajunge şi la 2.000 de lei, a fost votată în unanimitate, însă nu în plen, ci într-o şedinţă a conducerii celor două Camere, din 24 septembrie.

Potrivit sursei citate, a fost adoptată o hotărâre prin care se schimbă "normele metodologice" de aplicare a legii în vigoare. Practic, s-a decis ca la calculul pensiei de parlamentar (care poate ajunge şi la 80% din venit) să nu se mai ţină cont de media indemnizaţiei de bază pe ultimele 12 luni, ci doar de indemnizaţia brută din ultima lună, incluzând avantajele financiare ale funcţiei, susţine Evenimentul Zilei.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici