Boc spune că PDL nu caută înlocuitor pentru Ridzi

Liderul PDL, premierul Emil Boc, a declarat, vineri, că în cadrul partidului nu este căutat un înlocuitor al Monicăi Iacob Ridzi în postul de ministru şi a precizat din nou că va recurge la demiterea acesteia doar dacă este începută urmărirea penală.

17 afișări
Imaginea articolului Boc spune că PDL nu caută înlocuitor pentru Ridzi

Boc spune că PDL nu caută înlocuitor pentru Ridzi (Imagine: Mediafax Foto)

Solicitat de presă să confirme şi să comenteze informaţiile conform cărora PDL ar căuta un înlocuitor al Monicăi iacob Ritzi la conducerea Ministerului Tineretului şi Sportului, premierul a afirmat : "Căutaţi dumneavoastră acele informaţii, pentru că eu nu am asemenea informaţii pe care le utilizaţi şi le faceţi dumneavoastră".

Întrebat în continuare de presă cum comentează declaraţiile unor lideri PDL conform cărora Ridzi ar trebuie să se retragă din funcţia de ministru, premierul a arătat că trebuie aşteptată concluzia anchetei judiciare începute în cazul acesteia şi că înlocuirea din funcţie va fi decisă dacă este începută urmărirea penală.

"Orice ministru în legătură cu care se va cere urmărirea penală de către Parchet sau Parlament va fi demis în aceeaşi zi. Până atunci, autorităţile statului trebuie să îşi facă datoria, să ancheteze, Parlamentul să facă comisii, Parchetul să ceară documente şi în momentul în care una dintre autorităţile statului solicită începerea urmăririi penale împotriva unui ministru, în acea zi acel ministru va fi demis. În rest, autorităţile statului trebuie să îşi facă datoria, conform principului că nimeni nu este mai presus de lege. Trebuie aşteptată concluzia anchetei judiciare", a spus Boc.

El a precizat totodată că evaluarea activităţii miniştrilor este efectuată în cadrul Guvernului.

Lideri PDL au sugerat că Monica Iacob Ridzi ar trebui să demisioneze sau că PDL ar trebui să se desolidarizeze de aceasta.

Ministrul democrat-liberal al Transporturilor Radu Berceanu aprecia, joi, la Realitatea TV, că, dacă în cazul ministrului Tineretului, la DNA, "lucrurile sunt mai concrete", este mai bine pentru aceasta "să se dea la o parte şi să spună că funcţia nu este un baraj în aflarea adevărului".

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat la rândul său că de la începutul conflictului Ridzi a primit zilnic directive despre ce trebuie să spună despre aceasta şi despre situaţia de la minister, adăugând că este cazul ca PDL să nu mai dea dovadă de această "solidaritate ţigănească", împrumutată de la PSD în cazul Bivolaru.

Informaţii neoficiale apărute, vineri, în media, indicau că Monica Iacob Ridzi a demisionat de la conducerea Ministerului Tineretului şi Sportului, dar au fost dezminţite ulterior de către ministru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici