Boc: Susţin legea lustraţiei, nu am avut funcţii în structuri de conducere ale tineretului comunist

Premierul Emil Boc a declarat că susţine legea lustraţiei în condiţiile în care nu a deţinut nicio funcţie în structurile de conducere ale tineretului comunist şi că nici nu a beneficiat de privilegii ca student în regimul comunist, astfel încât aplicarea acestei legi nu îi poate crea "o problemă".

22 afișări
Imaginea articolului Boc: Susţin legea lustraţiei, nu am avut funcţii în structuri de conducere ale tineretului comunist

Boc: Susţin legea lustraţiei, nu am avut funcţii în structuri de conducere ale tineretului comunist (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Declaraţia premierului a fost transmită de Guvern printr-un comunicat de presă, după ce preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a apreciat, într-o postare pe blog, că anunţul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, privind urgentarea adoptării Legii lustraţiei arată că Traian Băsescu "vrea să scape" de Emil Boc.

"Am fost şi voi fi un susţinător al legii lustraţiei şi mă alătur celor care sprijină adoptarea şi aplicarea ei. În 1989 aveam 23 de ani, eram student şi nu am deţinut nicio funcţie în structurile de conducere ale tineretului comunist, care să fie vizată de legea lustraţiei astfel încât aplicarea acesteia să-mi creeze o problemă, aşa cum încearcă unii să acrediteze. Nu am deţinut niciodată niciun fel de funcţie de conducere la nivelul UTC în judeţul Cluj şi nici pe cea de preşedinte al Uniunii Asociaţiilor Studenţilor Comunişti din România (UASCR), filiala Cluj, aşa cum incorect s-a afirmat în presă", susţine premierul.

El declară totodată că, în calitate de student, nu a beneficiat de privilegii comuniste, nu a avut la dispoziţie vreun apartament din căminele studenţeşti, birouri sau camere speciale, "idei acreditate în mod tendenţios de unele publicaţii".

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, susţine, într-o postare pe blog, că anunţul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, privind urgentarea adoptării Legii lustraţiei arată că Traian Băsescu "vrea să scape" de Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici