Boc: Susţinem investiţiile germane prin toate mijloacele. Ambasadorul german: Reduceţi birocraţia

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seară, la un eveniment la care a participat ambasadorul german la Bucureşti, că partea română este determinată să susţină investiţiile germane "prin toate mijloacele posibile", diplomatul menţionând, la rândul său, necesitatea reducerii birocraţiei.

1006 afișări
Imaginea articolului Boc: Susţinem investiţiile germane prin toate mijloacele. Ambasadorul german: Reduceţi birocraţia

Boc: Susţinem investiţiile germane prin toate mijloacele. Ambasadorul german: Reduceţi birocraţia (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Cei doi oficiali au făcut aceste declaraţii miercuri seară, la o recepţie consacrată marcării Zilei unităţii germane.

"În plan politic şi economic Germania este un model de urmat, este primul partener comercial al României şi vreau să asigur încă o dată partenerii noştri de soliditatea şi determinarea României de a continua investiţiile germane în România şi de a le susţine prin toate mijloacele posibile", a spus premierul Emil Boc.

El a vorbit despre relaţia puternică dintre cele două state, spunând că "în 1989, căderea Zidului Berlinului a deschis practic drumul spre democraţie, libertate şi demnitate al poporului român şi nu vom uita acel moment, ultimul care a dat, probabil, imboldul necesar".

"Nu în ultimul rând, Germania este un partener corect al României în UE, un partener pe care am putut conta, putem conta şi care întotdeauna şi-a respectat cuvântul dat", a spus premierul.

La rândul său, ambasadorul Andreas von Mettenheim a afirmat că poporul german se simte profund legat de cel român.

"Noi ne bazăm pe o puternică voce românească la depăşirea unor provocări globale, dar şi pe o direcţie clară în propria ţară când trebuie să îndeplineşti misiunea de a atinge mai puţină birocraţie şi mai multă transparenţă", a apreciat el.

Dipolomatul german a mai spus că, în condiţiile în care Europa se confruntă "cu o perioadă de foc", este cu atât mai important "să ai prieteni pe care să ştii că te poţi baza".

"Atunci când faimosul pahar metaforic este pe jumătate gol, noi îl reumplem. Pe economia germană te poţi baza, la fel ca şi pe politica germană", a mai zis el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici