Boc: Toţi bugetarii îşi vor recupera integral salariile în 2012. Vezi declaraţiile premierului

Premierul Emil Boc a declarat marţi seară, într-un interviu acordat Realitatea TV, că toţi bugetarii îşi vor recupera salariile începând cu 2012, măsura fiind prevăzută în strategia fiscală pe anul viitor.

93 afișări
Imaginea articolului Boc: Toţi bugetarii îşi vor recupera integral salariile în 2012. Vezi declaraţiile premierului

Boc: Bugetarii îşi vor recupera integral salariile în 2012 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Declaraţiile premierului:

- Eu am venit să dau raspunsuri la problemele cu care se confruntă românii.

- Sunt în pragul unei noi asumări, nu al unei demisii. Spre deosebire de mandatul unui primar, care este fix, mandatul premierului este teoretic de 4 ani. Poate înceta şi în aceşti patru ani. Un guvern există atât timp cât are o majoritate în Parlament. Dacă aş fi fost slab de înger, ar fi trebuit să nu rezist la nicio bătălie politică.

- Sunt de partea bună a lucrurilor, ceea ce fac e pentru interesul oamenilor. Am convingerea că reformele au fost pentru ţară.

- Eu cred că PDL şi coaliţia vor câştiga următoarele alegeri.

- Mă simt ca un om care a luat cele mai multe măsuri anticriză.

- În cadrul opţiunilor, a fost avut în vedere şi un premier independent. E dreptul constituţional al preşedintelui. Preşedintele nu mi-a cerut în ultimele luni să plec.

Despre salariile profesorilor: Statul român va respecta orice sentinţă judecătorească. Aceşti bani se vor recupera eşalonat din 2012, 2013, 2014. Prin Legea bugetului pentru 2012 vom stabili cât şi cum, după inventarierea tuturor sentinţelor judecătoreşti, pentru a identifica exact valoarea, şi după ce vom stabili ce alte obligaţii salariale mai are statul.

- România nu are 500 de milioane de euro să suporte majorarea salariilor profesorilor. Nu sunt resurse pentru salarii din 2008.

- A majora salariile profesorilor cu 50% astăzi, ar însemna să ieşim din toate acordurile cu UE. Periclităm pentru 2012 recuperarea veniturilor tăiate ale bugetarilor.

Despre creşterea salariilor bugetarilor: În strategia fiscală de la guvern, este preconizată recuperarea integrală în 2012. Sunt un om care face afirmaţii asupra cărora am acoperire

Despre preţul benzinei: Răul de bază a început de la privatizarea Petrom. Astăzi plătim aceste greşeli strategice. Statul român, din nefericire, nu are o pârghie prin care să poată impune scăderea preţului benzinei. Acea greşeală de privatizare a Petrom ne duce astăzi în imposibilitate de a putea interveni pe piaţă pentru a putea regla mecanismul acesta al preţurilor. Necazul este că nu ai, nu ai pârghii prin care să intervii în acest domeniu, asta este marea problemă a statului. De stat de vorbă, stăm, dar poţi să-i rogi şi pot să spună nu.

Despre titlul "România lui Boc" : România nu este doar cea prezentată de Realitatea TV. Mai este o Românie pe care nu o prezentaţi de cele mai multe ori. E România care a avut cel mai mare nivel al exporturilor după Revoluţie. Producţia industrială este în creştere. S-au recuperat 15% la bugetari. Programul "Prima casă" se dezvoltă.

Despre schimbarea miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii: Când există nemulţumiri, stăm, le analizăm şi luăm decizii. Astăzi nu am în vedere o remaniere guvernamentală, dacă poate apărea mâine - nu ştiu. Dacă este comisă o gafă foarte mare, discutăm şi luăm decizii.

Despre propria nepoată angajată la Guvern: A venit într-o echipă alături de câţiva colegi de la Cluj, cu care mă mândresc şi care au făcut o treabă extraordinară pe salarii foarte mici, aşa cum sunt la nivelul bugetarilor şi cu o muncă de 14 ore pe zi, de cele mai multe ori

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici