Boc transmite premierului şi poporului polonez condoleanţe pentru decesul lui Kaczynski

Premierul Emil Boc a transmis un mesaj de condoleanţe omologului său polonez Donald Tusk, pentru a-şi exprima regretul faţă de tragicul accident în care şi-au pierdut viaţa preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski, precum şi alţi înalţi oficiali ai Republicii Polone, informează Guvernul.

19 afișări
Imaginea articolului Boc transmite premierului şi poporului polonez condoleanţe pentru decesul lui Kaczynski

Boc transmite premierului şi poporului polonez condoleanţe pentru decesul lui Kaczynski (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Am aflat cu profundă durere şi consternare despre tragicul accident în care şi-au pierdut viaţa preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski, soţia sa, Maria Kaczynski, împreună cu alţi înalţi oficiali ai Republicii Polone", se arată în mesajul trimis de Emil Boc premierului polonez, Donald Tusk.

Boc a transmis, totodată, în numele Guvernului român, un mesaj de compasiune şi solidaritate pentru familiile victimelor şi pentru întregul popor polonez, potrivit sursei citate.

"În aceste momente de imensă tristeţe pentru orice naţiune, suntem alături de dumneavoastră şi de poporul polonez, îndurerat de această tragedie. Permiteţi-mi să transmit, în numele Guvernului României şi a poporului român, condoleanţele noastre sincere şi mesajul nostru de solidaritate pentru familiile îndurerate", spune Boc în mesaj.

Un avion Tupolev 154, la bordul căruia se afla preşedintele polonez Lech Kaczynski, s-a prăbuşit, sâmbătă, la aterizare într-o pădure din apropiere de Smolensk, în vestul Rusiei, provocând moartea tuturor persoanelor aflate la bord, au anunţat autorităţile poloneze şi ruse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici