Boc: Trebuie să ne ţinem de cuvânt şi să eliminăm pensiile parlamentarilor

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a declarat, sâmbătă, că PDL a fost iniţiatorul unui proiect de lege privind eliminarea pensiilor parlamentarilor, astfel că democrat-liberalii trebuie să se ţină de cuvânt în această privinţă, chiar dacă aprobarea unei asemenea legi nu va fi bine primită.

40 afișări
Imaginea articolului Boc: Trebuie să ne ţinem de cuvânt şi să eliminăm pensiile parlamentarilor

Boc: Trebuie să ne ţinem de cuvânt şi să eliminăm pensiile parlamentarilor (Imagine: Bogdan Maran /Mediafax Foto)

Boc a spus în deschiderea reuniunii Grupurilor parlamentare ale PDL cu conducerea partidului că PDL a fost iniţiatorul unui proiect prin care a propus eliminarea pensiilor parlamentarilor.

"PDL trebuie să se ţină de cuvânt şi să ducă la capăt această promisiune. Trebuie să ne respectăm obligaţiile electorale", a comentat Boc.

El a precizat că guvernul va face toate eforturile pentru a respecta şi celelalte promisiuni electorale, fie ale PDL sau ale PSD, legate de salarii şi pensii, menţionând că "pentru eliminarea pensiilor parlamentarilor ne trebuie doar voinţă politică", iar pentru celelalte "şi resurse financiare".

"Vom încerca în cadrele restrictive pe care le avem să onorăm şi o parte din promisiunile din campanie, făcute de ambele partide, şi de PDL şi PSD. Dar aspectul legat de pensiile parlamentarilor trebuie dus la capăt", a mai spus liderul PDL.

El a explicat că democrat-liberali vor fi întrebaţi întotdeauna "ce fac cu aceste privilegii ale parlamentarilor" şi a cerut sprijinul parlamentarilor PDL.

"Chiar dacă această lege nu va fi bine primită în Parlament vă solicităm sprijinul pentru a o duce la capăt", a conchis Boc.

Citeşte şi:

Boc şi miniştrii PDL participă la întâlnirea grupurilor parlamentare democrat-liberale

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici