Boc: Uninominalul actual e produsul înţelegerii PSD-PNL, altfel Antonescu nu ar fi ajuns în Parlament

Actualul sistem de vot uninominal, care permite candidaţilor de pe locul doi sau trei să intre în Parlament, e rodul înţelegerii dintre PSD şi PNL, pentru că altfel Crin Antonescu nu ar fi fost ales senator, iar sistemul nu mai răspunde nevoilor românilor, a declarat vineri premierul Emil Boc.

138 afișări
Imaginea articolului Boc: Uninominalul actual e produsul înţelegerii PSD-PNL, altfel Antonescu nu ar fi ajuns în Parlament

Premierul Emil Boc (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Dacă nu ar fi existat actualul sistem de vot uninominal, Crin Antonescu nu ar fi intrat în Parlament. Practic, acest sistem este rezultatul înţelegerii PSD-PNL", a afirmat premierul Emil Boc la Radio România Actualităţi.

El a adăugat că introducerea acestui tip de vot uninominal, compensat, a fost susţinut şi de unele ONG-uri şi că acestea ar trebui acum "să se uite în oglindă".

Boc a mai spus că nici PDL, nici coaliţia în întregul ei nu sunt mulţumite de actualul sistem uninominal, iar în cadrul coaliţiei vor începe consultări pe tema schimbării acestuia.

Potrivit lui Boc, opoziţia va fi consultată şi ea în această privinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici