Boc va da miniştrilor PSD în şedinţa de Guvern un ultimatum pentru rezolvarea crizei - surse

Premierul Emil Boc va da în şedinţa de Guvern miniştrilor PSD un ultimatum, cerându-le să se hotărască în privinţa nominalizării unui interimar la Interne, pentru ieşirea din criză, potrivit unor surse din PDL.

17 afișări
Imaginea articolului Boc va da miniştrilor PSD în şedinţa de Guvern un ultimatum pentru rezolvarea crizei - surse

Premierul Emil Boc (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Surse democrat-liberale au declarat pentru MEDIAFAX că premierul este decis să le ceară explicaţii miniştrilor PSD referitor la refuzul de a mai comunica în cadrul coaliţiei de guvernare şi să se solicite rezolvarea acestui impas politic până la sfârşitul zilei de miercuri.

"Această criză nu se mai poape prelulngi mai departe de azi (miercuri, n.r.)", au precizat sursele citate, arătând că, într-un fel sau altul în cursul zilei se va decide soarta coaliţiei.

Boc va vorbi cu miniştrii PSD în şedinta de Guvern, considerând că este singura cale prin care poate comunica cu partenerii de la PSD, care refuză orice altă cale de dialog.

Democrat-liberalii sunt convinşi că o posibilitate de împăcare este lipsită de şanse, astfel că se aşteaptă şi semnarea de către preşedintele Traian Băsescu a decretului de revocare din funcţie a lui Dan Nica, chiar dacă şeful statului ar dori mai degrabă o rezolvare amiabilă a conflictului.

Liderii PDL spun că orice prelungire a acestei situaţii afectează atât actul guvernamental cât şi stabilitatea politică a ţării, astfel că nu acceptă o prelungire a stării de tensiune dintre cele două partide.

"Am făcut tot ceea ce se putea, i-am invitat să discutăm, din punctul nostru de vedere această relaţie nu mai poate continua", au mai spus sursele democrat-liberale.

Şedinţa de Guvern de miercuri este prima întrunire a Exectivului de la anunţul privind remanierea.

Premierul Emil Boc, împreună cu mai mulţi lideri PDL, s-au aflat, miercuri dimineaţa, la Guvern, unde i-au aşteaptat pe reprezentanţii PSD să vină pentru discuţiile în Coaliţie privind conducerea Ministerului de Interne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici