Boc: Vom suspenda pentru un an drepturile demnitarilor din CA-urile societăţilor de stat

Premierul desemnat, Emil Boc, a declarat, luni, în plenul reunit al celor două Camere, că pentru un an de zile, se vor suspenda drepturile demnitarilor aflaţi în Consiliile de Administraţie din societăţile de stat.

27 afișări
Imaginea articolului Boc: Vom suspenda pentru un an drepturile demnitarilor din CA-urile societăţilor de stat

Boc: Vom suspenda pentru un an drepturile demnitarilor din CA-urile societăţilor de stat

Boc a spus că Guvernul său nu se va da înpoi, în perioada următoare, de la a lua "măsuri dure".

El a adăgat că va fi o guvernare cumpătată, primii care vor strânge cureaua în perioada de criză urmând să fie demnitarii.

"Va trebui să ne mulţumim cu ce avem în prezent", a spus Boc, referindu-se la infrastructura de funcţionare a instituţiile din Guvern, cum ar fi birouri, canapele şi autoturisme.

El a menţionat că va propune un moratoriu potrivit căruia timp de un an de zile să nu se facă achiziţii în instituţiile publice pentru tot ce nu este strict necesar în funcţionarea optimă a acestora.

Boc a propus şi un pact naţional pentru dezvoltarea infrastructurii.

Boc, a precizat în faţa plenului reunit la Parlamentului, că Guvernul pe care îl va coordona va suspenda pentru un an plata drepturilor băneşti pentru membrii Consiliilor de Adminsitraţie la societăţile cu capital de stat.

Boc a precizat, totodară, că noul Executiv va introduce un moratoriu pe o perioadă de 12 luni prin care se interzice achiziţionarea de bunuri şi servicii, inclusiv obiecte de inventar neesenţiale pentru funcţionarea la parametri optimi a instituţiilor publice.

"Demnitarii publici vor fi primii care vor strânge cureau în aceste vremuri grele", a adăugat Boc, care a arătat că are două mesaje pentru demnitari: vor munci mai mult şi va trebui să se mulţumească cu ce au în acest moment, adică cu aceleaşi maşini, biruri şi canapele.

"Adio bugetarilor de lux cu salarii de 30.000 - 40.000 de euro pe lună din agenţiile guvernamentale. Vom scăpa de salarii bugetare de lux şi de grija primelor: primele nu vor fi nici mai mari, nici mai mici, s-ar putea să nu fie", a subliniat Boc.

El a arătat că echipa sa de miniştri va guverna "cumpătat".

"Nu ne permitem să irosim banii încredinţaţi de cetăţeni pe cheltuieli inutile şi sfidătoare, pe maşini şi birouri de lux, pe călătorii şi prime fără noimă. Vom reduce cheltuielile administraţiei cu până la 20% şi ştiu că nu am o veste bună pentru colegii mei din adminsitraţie, dar va trebui să facem ceea ce trebuie şi mai puţin ceea ce ne place", a spus Boc.

"Criza în siune nu este o scuză pentru a nu face reformă. Mandatul nostru nu este criza, ci rezolvarea ei şi continuarea reformelor. Mandatul nostru are patru ani şi îl vom duce riguros până la capăt pen tru a atinge, indiferent de obsatcole, obiecrtivl naţional numărul unu: modernizarea României", a afirmat Boc.

Citeşte şi:

Şedinţa Parlamentului pentru votul de investitură a Guvernului Emil Boc a început

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici