Boc: Vreau să le reamintesc colegilor de partid că adversarii sunt în afara lui, nu în interior

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc i-a sfătuit pe membrii partidului să se adune, nu să se excludă, şi le-a reamintit că adversarii sunt în afara PDL, nu în interior, referindu-se la declaraţiile lui Cezar Preda privind excluderea lui Sever Voinescu.

125 afișări
Imaginea articolului Boc: Vreau să le reamintesc colegilor de partid că adversarii sunt în afara lui, nu în interior

Boc: Vreau să le reamintesc colegilor de partid că adversarii sunt în afara lui, nu în interior (Imagine: Bogdan Stamatin - MediafaxFoto))

Emil Boc a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, cum comentează declaraţiile prim-vicepreşedintelui PDL Cezar Preda legate de excluderea din partid a lui Sever Voinescu.

"Eu le adresez doar sfaturi de înţelepciune, ca fost preşedinte. În perioade de opoziţie ai nevoie să aduni, nu să excluzi. Cele mai bune soluţii sunt în interiorul partidului. Vreau să le reamintesc colegilor de partid că adversarii sunt în afara partidului, nu în interiorul lui. Ne batem cu opoziţia, nu în interior, să arătăm care suntem mai frumoşi. Asta este soarta unui partid de opoziţie, să se bată cu opoziţia, nu să-şi rezolve ştiu eu ce probleme în interior. În interior ai dreptul să spui tot ce doreşti şi ce gândeşti, în forurile de partid, şi acolo e bine să se deruleze discuţiile cu privire la soarta partidului", a spus Boc.

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda l-a acuzat pe Sever Voinescu de "trădarea" partidului şi a susţinut că singurul lucru pe care îl poate cere acesta este să fie dat afară, Voinescu replicând: "Cine e acest Cezar Preda? Ca să-l pot băga în seamă trebuie întâi să mă asigur că există. Există?".

"Singurul lucru pe care-l poate cere Sever Voinescu este să fie dat afară repede din partid! Pentru ce ne trebuie şase luni pentru a-i da afară din partid pe toţi trădătorii care au făcut campanie împotriva partidului şi în favoarea adversarilor politici? Acesta este răspunsul corect la întrebările trădătorilor sau neimplicaţilor în această bătălie grea din 9 decembrie", a declarat Cezar Preda, pentru RTV, după ce Sever Voinescu a cerut urgentarea organizării congresului PDL.

Cezar Preda îl acuză pe Voinescu de faptul că în campania electorală a susţinut candidatura fostului deputat PDL Maria Stavrositu chiar şi după ce aceasta a decis să candideze din partea PPDD.

Replica lui Sever Voinescu a venit pe Facebook: "Să vezi. Mă trezesc de dimineaţă şi la clipa dulce a cafelei, dau buzna la telefon o grămadă de tineri şi tinere din presă să mă anunţe că un anume Cezar Preda strigă la mine, dă cu picioarele, se înfoaie, sare să muşte şi că ce zic eu. Zic: «Cine-i Cezar Preda?» şi mă gândesc că o fi o nouă farsă din acelea cu care se mai îndeletniceşte presa uneori, când nu sunt subiecte şi vor să mai anime ştirile. «Cezar Preda de la Buzău», vine precizarea. Tot nu ştiu. Stau şi mă gândesc cine-o fi. De când am intrat în politică, am cunoscut mulţi oameni. Câţiva politicieni - nu e printre ei. Câţiva oameni de administraţie - nu e printre ei. Câţiva oratori - nu e printre ei. Câţiva făcători de legi - nici printre ei nu e. E drept, am cunoscut şi multă pleavă guralivă, golănaşi, zurbagii, făcători zgomotoşi ai nimicului, dar mulţimea asta e atât de pestriţă în memoria mea încât greu pot identifica chipuri. Vă rog să mă ajutaţi să-mi amintesc cine e acest Cezar Preda - ca să-l pot băga în seamă trebuie întâi să mă asigur că există. Există?".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici