Bodu: Doar noi şi italienii aducem în PE probleme naţionale. Ne spălăm rufele în văzul tuturor

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu susţine, comentând faptul că petiţia referitoare la includerea presei în Strategia de securitate a României a fost respinsă, că "doar noi şi italienii aducem în dezbaterea PE probleme naţionale" şi afirmă că nu partidele au de pierdut, ci România.

18 afișări
Imaginea articolului Bodu: Doar noi şi italienii aducem în PE probleme naţionale. Ne spălăm rufele în văzul tuturor

Bodu: Doar noi şi italienii aducem în PE probleme naţionale. Ne spălăm rufele în văzul tuturor (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Petiţia depusă de sindicaliştii din presa română la Parlamentul European, Comisia de Petiţii, care contesta includerea presei în Strategia Naţională de Apărare, a fost respinsă astăzi prin voturile reprezentanţilor PPE. Dintre europarlamentarii PSD, la Comisia de resort pentru susţinerea petiţiei sindicatelor din presă, a fost prezent doar Victor Boştinaru, iar dintre europarlamentarii PNL, doar Norica Nicolai. Deputaţii care spun că reprezentau şi grupuri politice (versus cei care reprezentau unul singur, PPE) au părăsit sala din cauza faptului că erau prea puţini. Nu contează din ce grup politic faci parte ("reprezentare" e mult spus, votul este... individual şi nu dat în numele unui grup politic) ci contează câte voturi sunt pentru, respectiv împotrivă. Dacă ar fi fost mai mulţi în sală, cu siguranţă că ar fi votat cu zâmbetul pe buze şi apoi ar fi clamat un mare succes european", afirmă Bodu într-un comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

El susţine că România are de pierdut din faptul că partidele aduc în dezbaterea PE aspecte interne.

"Trecând peste aceste aspecte pur procedural-parlamentare, trist este faptul că doar noi şi italienii aducem în dezbaterea Parlamentului European probleme naţionale. Aşa ne place să ne spălăm rufele în văzul tuturor! Oare cine pierde din cauza asta? PDL? PSD? PNL? Nu, pierde România. Şi acesta este doar un ultim exemplu, penultimul fiind abordarea lui Victor Ponta despre cum nu trebuie România să intre în Schengen", scrie Bodu.

Petiţia referitoare la Strategia Naţională de Apărare a fost respinsă, joi, în Comisia de Petiţii a PE, măsura fiind votată de reprezentanţii PPE, după ce membrii altor patru grupuri politice au părăsit sala, a declarat, pentru MEDIAFAX, Victor Boştinaru.

Victor Boştinaru a spus că respingerea petiţiei va fi contestată de reprezentanţii S&D, ALDE, Verzi şi GUE-NGL la Conferinţa Preşedinţilor, for al PE format din preşedinţii grupurilor politice din PE şi din preşedinţii comisiilor Legislativului european.

Potrivit lui Victor Boştinaru, reprezentanţii PPE, care au 12 membri în Comisia de petiţii (PETI), au venit la vot cu 16 europarlamentari. "Noi - grupul S&D, ALDE, Verzii şi GUE - am spus că ne retragem de la vot şi am părăsit sala. Votul s-a ţinut în absenţa noastră şi doar cu reprezentanţii PPE care au votat respingerea şi automat închiderea petiţiei", a spus Boştinaru.

El a mai explicat că aproape toată delegaţia română din PPE a venit la vot, în condiţiile în care singurul europarlamentar PDL membru de drept al PETI este Elena Băsescu. Ceilalţi au înlocuit membri PPE ai Comisiei de Petiţii, măsura fiind anunţată la începutul şedinţei. Dar, potrivit lui Boştinaru, înlocuirea s-a făcut fără respectarea Regulamentului Comisiei, care prevede că înlocuirea este posibilă doar dacă se notifică în scris în prealabil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici