Bogdan Aurescu: Există propuneri pentru înfiinţarea a peste 600 secţii de vot în străinătate

  • Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat că există propuneri pentru înfiinţarea a peste 600 de secţii de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare din decembrie.
230 afișări
Imaginea articolului Bogdan Aurescu: Există propuneri pentru înfiinţarea a peste 600 secţii de vot în străinătate

„Există în acest moment propuneri complete din punctul de vedere al documentaţiei argumentative pentru înfiinţarea a peste 600 de secţii de votare, care urmează să fie transmise, conform atribuţiilor noastre legale, către Autoritatea Electorală Permanentă. Acest proces continuă, inclusiv în ceea ce priveşte documentarea argumentativă a înfiinţări de noi secţii de votare. Termenul limită pentru transmiterea tuturor propunerilor de secţii de votare către Autoritatea Electorală Permanentă este 16 noiembrie 2020, ele urmând să fie anunţate pe 18 noiembrie 2020”, a declarat Bogdan Aurescu în discursul rostit cu ocazia împlinirii unui an de la preluarea mandatului.

„Obiectivul nostru este, aşa cum am menţionat de mai multe ori, un număr cât mai mare de secţii, apropiat de cel de la alegerile prezidenţiale din 2019, desigur, având în vedere condiţiile de pandemie de la momentul desfăşurării alegerilor”, a mai spus ministrul de Externe.

Acesta a precizat că votarea în străinătate se va desfăşura pe durata a două zile, sâmbătă, 5 decembrie şi duminică, 6 decembrie, în intervalul orar 7.00 – 21.00. „În situaţia în care, la ora 21.00, mai există alegători în localul secţiei de votare sau la rând în faţa sediului în care funcţionează secţia, acestora li se va permite exercitarea dreptului de vot până la ora 23.59”, a mai declarat Bogdan Aurescu.

El a mai anunţat că listele electorale din străinătate nu se vor mai completa pe hârtie, ci vor fi generate electronic, iar cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate vor putea vota la orice secţie din afara ţării, indiferent dacă s-au înregistrat sau nu în registrul electoral.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici