Bogdan Aurescu: România va găzdui Centrul European pentru Securitate Cibernetică

  • Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunţat că Bucureştiul va găzdui Centrul Cyber al UE
  • Este prima agenţie europeană care va avea sediul în România.
  • Votul privind desemnarea sediului Centrului european de competenţe în domeniul securităţii cibernetice a fost dat miercuri la Bruxelles.
1377 afișări
Imaginea articolului Bogdan Aurescu: România va găzdui Centrul European pentru Securitate Cibernetică

Bogdan Aurescu: România va găzdui Centrul European pentru Securitate Cibernetică

„Succes excepţional pentru România: după demersuri diplomatice intense, inclusiv la nivel înalt, Bucureşti va găzdui Centrul Cyber al UE - prima Agenţie UE de pe teritoriul RO. Expertiza României în IT a fost recunoscută în UE. România va contribui la ecosistemul european de Securitate Cibernetică”, a anunţat Bogdan Aurescu.

Votul privind desemnarea sediului Centrului european de competenţe în domeniul securităţii cibernetice a fost dat miercuri la Bruxelles.

În cadrul unei şedinţe a miniştrilor telecomunicaţiilor din statele membre UE, care a avut loc luni, Alexandru Nazare, reprezentant al Guvernului României cu însărcinări speciale în domeniul securităţii cibernetice, a anunţat care sunt atuurile României pentru găzduirea Cyber.

„Alexandru Nazare a reamintit de ce Bucureştiul este cel mai indicat să găzduiască acest sediu, arătând că România este primul stat care şi-a exprimat intenţia de a găzdui centrul unul dintre principalii contributori la nivel tehnic în privinţa acestui regulament şi singura ţară candidată pentru sediul centrului care nu deţine niciun sediu de agenţie sau entitate europeană. Totodată, România asigură în totalitate securitatea cibernetică a reţelelor 5G şi dosarul de candidatură este unul solid, care satisface pe deplin toate criteriile cerute, aşa cum o reflectă şi analiza Comisiei Europene”, se arata în comunicat al Ministerului Transporturilor.

Conform acestuia, Bucureştiul beneficiază de un „ecosistem extraordinar de securitate cibernetică, un număr impresionant de specialişti ICT şi companii tech inovatoare, conectivitate la cele mai înalte standarde şi un mediu internaţional divers, dinamic şi prosper”, iar România a pus deja în funcţiune un sistem organizatoric naţional, care acţionează ca un mecanism de garantare a operaţionalizării centrului.

Alexandru Nazare aprecia astfel că alegerea Bucureştiului drept locaţia pentru sediul centrului Cyber ar fi „o chestiune de echitate dar şi una de recunoaştere a parcursului european al României”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bogdan aurescu,
cyber,
ue

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici